FILL THE VOID | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2013

7hoxulGKQ7g

FILL THE VOID gir et sjeldent innblikk i livet til en ung kvinne i en ortodoks hasidisk-jødisk familie i Tel Aviv. 18 år gamle Shira ser fram til å bli giftet bort til en ung mann av god familie. Men så dør hennes eldre søster i barsel med sitt første barn. I sorgen som følger utsettes Sharims ekteskapsinngåelse, og snart blir alt enda mer komplisert: Søsterens enkemann Yochay kan ikke ha aleneansvar for et lite barn, og familien hans presser på for at han skal gifte seg på nytt – og ta barnet med seg inn i en ny familie.

Etter hvert må Shira ta avgjørende valg for sitt eget liv. Lagt i et miljø hvor ekteskap er en pakt med Gud og varer til døden skiller en ad, er FILL THE VOID merkelig og fascinerende i sin formidling av dilemmaene til en ung kvinne under press, ikke minst av sine egne idealer.

Originaltittel: 
LEMALE ET HA'HALAL
Regissør: 
Rama Burshtein
Manus: 
Rama Burshtein
Foto: 
Asaf Sudry
Skuespillere: 
Hadas Yaron, Irit Sheleg, Yiftach Klein, Renana Raz, Ido Samuel, Yael Tal
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
2012
Land: 
Israel
Produsent: 
Assaf Amir
Kilde: 
The Match Factory
Director info: 
Rama Burshtein (f. 1967) er utdannet ved Sam Spiegel Film and Television School i Jerusalen. I løpet av studietida ble hun dypt religiøs, og har siden viet sin tid til å lage film for og om det ortodokse miljøet, og undervise i film der. FILL THE VOID er hennes første spillefilm.