FØR SNØEN FALLER | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

56745582

FØR SNØEN FALLER begynner i irakisk Kurdistan da 18 år gamle Nermin flykter fra sitt eget bryllup. Siyar er hennes lillebror, men som eldste mann er han også familiens overhode. Siyar får ansvaret for å finne Nermin og gjenopprette familiens gode rykte. Jakten på søsteren blir en farlig oppdagelsesreise fra øst til vest, for en gutt som aldri har vært utenfor landsbyen. I Istanbul møter Siyar den unge jenta Evin. De bestemmer seg for å reise sammen. Deres reise gjennom Europa til Norge får Siyar til å innse at jakten på søsteren også er en mulighet til å finne verdighet og kjærlighet.

Handlingen utspiller seg i flere land, og foregår på kurdisk, engelsk, tysk, gresk og tyrkisk. Hisham Zamans første spillefilm er et medrivende drama som tar pulsen på det nye Europa, og viser at medmenneskelighet, humanisme og kjærlighet er allmenngyldige verdier. Siyars forferdelige dilemma angår oss alle.

Filmen er en samproduksjon mellom Norge, Tyskland og KRG (Kurdistan Regional Government).

 

Program: 
Originaltittel: 
FØR SNØEN FALLER
Regissør: 
Hisham Zaman
Manus: 
Kjell Ola Dahl, Hisham Zaman
Foto: 
Marius Matzow Gullbrandsen
Skuespillere: 
Taher Abdullah Taher, Suzan Ilir, Bahar Özen, Nazmi Kirik, Ahmed Zirik, Birol Ünel, Billey Demirtas, Mouafaq Rushdie
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
2013
Land: 
Norge
Produsent: 
Finn Gjerdrum, Svein B. Kvae, Mehmet Aktas/Mitosfilm
Kilde: 
Scanbox
Director info: 
Hisham Zaman (f. 1975) er utdannet regissør fra Den norske filmskolen. Hans kortfilm BAWKE (2005) har vunnet en rekke norske og internasjonale priser. Novellefilmen VINTERLAND var åpningsfilm på TIFF i 2007, og spillefilmdebuten FØR SNØEN FALLER åpnet TIFF i 2013. Siden da har FØR SNØEN FALLER gått en seiersrunde på filmfestivaler verden rundt.