THE CUTOFF MAN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2013

47531388

I filmens megetsigende åpningsscene trer én mann omsider tydelig fram fra mengden: en mistrøstig noen-og-førti år gammel fyr i køen på et arbeidskontor. Gabi har en familie å forsørge, og tar motvillig imot jobben med å kutte vannforsyningen til folk som ikke har betalt for seg. Innbitt går han fra bakgård til bakgård med skiftenøklene sine. De som ser ham, spotter ham og gir ham skylda for sitt eget uføre. En dag får Gabi ordre om å kutte vannet til en person med stor innflytelse over hans egens sønn framtid. Dét stiller Gabis lojalitet og overlevelsesevne på prøve.

THE CUTOFF MAN er en liten, men tankevekkende film der ett nøkkelspørsmål er hvilke kår samholdet og solidariteten har i dagens Israel. Det ytre landskapet gir et tvetydig svar: Her er solsvidde, nådeløse bygater, skyggefulle bakgårder der Gabi kan drømme seg bort – og dører som lukkes og holdes på gløtt.

Originaltittel: 
MENATEK HA-MAIM
Regissør: 
Idan Hubel
Manus: 
Idan Hubel
Foto: 
Itai Marom
Skuespillere: 
Moshe Ivgy, Yoval Rahav, Na’ama Shapira, Tom Yefet
Spilletid: 
1 time 16 min
År: 
2012
Land: 
Israel
Produsent: 
Eitan Mansuri
Kilde: 
Urban Distribution International
Director info: 
Idan Hubel er fra Nahariya nord i Israel. Han er utdannet ved Sam Spiegel-skolen for film og tv i Jerusalem. THE CUTOFF MAN er hans første spillefilm.