COMRADE KIM GOES FLYING | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

23HvGKGR3Sg

Kamerat Kim Yong-mi er 28 år og gruvearbeider, men drømmer om å bli trapeskunstner. Faren mener hun bør bli i gruva, men da Kim plutselig får seg jobb på en byggeplass i hovedstaden Pyongyang, blir hun like godt med på en opptaksprøve til et sirkus. Det går dårlig: Kim har høydeskrekk, og blir gjort til latter av trapes-stjerna Pak Jang-phil. Men øvelse gjør som kjent mester. Godt hjulpet av sine arbeidskamerater trener Kim seg opp, og under en arbeider-festival gjør hun en strålende opptreden i trapesen. Selv den arrogante Pak får etter hvert troen på Kim, og det på mer enn én måte...

Filmen er laget i sin helhet i Nord-Korea, med vestlig finansiering. Dét gjør den historisk. Her er få politiske analyser, men heller ingen ironi: COMRADE KIM GOES FLYING er en hjertevarm og spektakulær komedie om å sette alle kluter til for å nå sine mål.

Program: 
Originaltittel: 
COMRADE KIM GOES FLYING
Regissør: 
Anja Daelemans, Nicholas Bonner, Kim Gwang-hun
Manus: 
Sin Myong-sik, Kim Chol
Foto: 
Hwang Jin-sok
Skuespillere: 
Han Jong-sim, Pak Chung-guk
Spilletid: 
1 time 21 min
År: 
2012
Land: 
Belgia,
Nord-Korea og
UK
Produsent: 
Anja Daelemans, Nicholas Bonner, Ryom Mi-hwa
Kilde: 
Another Dimension of an Idea
Director info: 
Regissørteamet – briten Nicholas Bonner, Kim Gwang-hun fra Nord-Korea og belgiske Anja Daelemans – har brukt seks år på å ferdigstille COMRADE KIM. Bonner har gjestet TIFF i 2006 og 2008 og har produsert tre dokumentarfilmer om Nord-Korea: THE GAME OF THEIR LIVES (TIFF 2005), STATE OF MIND (TIFF 2006) og CROSSING THE LINE (TIFF 2008).