Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2013

Brettkontroll

Fra 1978 til 1989 var skateboard totalforbudt i Norge, inkludert kjøp og salg av utstyr. Offisielt var det frykten for personskader som drev myndighetene. Forbudet ble håndhevet både med bøter og pågripelser. Et paradeeksempel på norsk overformynderi, vil mange si. Paradoksalt nok – eller selvfølgelig – bidro forbudet også til å skape et helt spesielt og kreativt miljø. BRETTKONTROLL følger to generasjoner skatere, fra undergrunnskulturen på slutten av 70-tallet da skating foregikk på hemmelige steder i skogene rundt Oslo, til den kommersielle eksplosjonen etter at forbudet ble opphevet i 1989.

Filmen blander arkivklipp og intervjuer med nøkkelpersoner, blant andre Jason Dancona, Torgny Amdam, Terje Håkonsen, Øystein Greni og Joachim Trier. Dette er effektivt fortalt samtidshistorie: På under en halv time klarer BRETTKONTROLL å knytte sammen fortid og nåtid på en fascinerende måte.

Program: 
Originaltittel: 
BRETTKONTROLL
Regissør: 
Emil Trier
Manus: 
Emil Trier
Foto: 
Marianne Bakke, Fred Arne Wergeland, Per Sveinung Larsen
Spilletid: 
28 min
År: 
2006
Land: 
Norge
Produsent: 
Emil Trier
Salg: 
NFI
Director info: 
Emil Trier (f. 1981) er medieviter og har filmutdannelse fra Den europeiske filmskolen i Danmark. Etter debuten med BRETTKONTROLL har han laget flere dokumentarfilmer og musikkvideoer.