THE ATTACK | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2013

Den høyt respekterte palestinske legen Amin Jaafari er assimilert inn i det israelske samfunnet. Han er kirurg ved et av Tel Avivs beste sykehus, har gode venner, solid økonomi, høy status og en kone han elsker. Idyllen nærmest varsler at noe fatalt er i emning: «Livet er fullt av fallgruver og dritt», som en politietterforsker i filmen uttrykker det. En katastrofal hendelse inntreffer, som snur fullstendig opp ned på Jaafaris tilværelse og hans bilde av sin kone. Han vender blikket inn i seg selv og tvinges til å tenke gjennom sin egen historie.

På brutalt vis tematiserer THE ATTACK den voldsspiralen som er resultat av gjensidig politisk mistenksomhet mellom israelere og palestinere. Men et annet motiv er vel så fremtredende som det politiske, nemlig den tragiske menneskelige dimensjonen. Hvordan er det mulig å leve sammen i kjærlighet uten å se sin elskede slik han eller hun virkelig er?

Originaltittel: 
L'ATTENTAT
Regissør: 
Ziad Doueiri
Manus: 
Joëlle Touma, Ziad Doueiri
Foto: 
Tommaso Fiorilli
Skuespillere: 
Ali Suliman, Reymond Amsalem, Evgenia Dodina, Karim Saleh
Spilletid: 
1 time 42 min
År: 
2012
Land: 
Belgia,
Egypt,
Frankrike,
Libanon og
Qatar
Produsent: 
Jean Bréhat, Rachid Bouchareb, Muriel Merlin
Kilde: 
Wild Bunch
Director info: 
Ziad Doueiri (f. 1963) er fra Libanon, men har studert film i USA. Han er blant annet kjent for å ha arbeidet som kameramann for Quentin Tarantino på filmer som DE HENSYNSLØSE og PULP FICTION. Han regidebuterte med den selvbiografiske WEST BEIRUT, som ble hyllet av filmkritikere verden over.