THIS AIN'T CALIFORNIA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

"THIS AIN'T CALIFORNIA "- Teaser. Skateboarding in the GDR

Hva har Alexanderplatz i Berlin med fortau, bakgater og tomme svømmebasseng i Santa Monica å gjøre? Hint: Fire hjul og et brett. Sement. Et offentlig rom å erobre. Lyslugga gutter i sønderrevne dongerishorts som lever ut drømmen om frihet. Likhetene er utvilsomt til stede. Vi møter tre gutter som lar jernteppe være jernteppe. De underlegger seg bylandskapet i smug, de mekker egne brett, de smugler deler – omtrent som i Norge på samme tid (jamfør Emil Triers BRETTKONTROLL). Nesten tre tiår senere møtes kameratene igjen – i alle fall to av dem. Dette blir foranledning til et nostalgisk tilbakeblikk. Filmens mange Super 8mm-klipp av skatetricks i ekte Trabi-stil forsterker stemningen.

Apropos ekte: Det finnes folk som mener filmen burde hete THIS AIN’T THE GDR. Det er egentlig uvesentlig. THIS AIN’T CALIFORNIA er en oppriktig hyllest til opprør, til brettet, til ungdommen.

Program: 
Originaltittel: 
THIS AIN'T CALIFORNIA
Regissør: 
Marten Persiel
Manus: 
Marten Persiel, Ira Wedel
Foto: 
Felix Leiberg
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
2012
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Michael Schöbel, Ronald Vietz
Kilde: 
Wide Management
Director info: 
Marten Persiel (f. 1974) er en tysk regissør og manusforfatter. Han har medieutdanning fra Portsmouth University og filmutdannelse fra Westminster University i London. Han har laget musikkvideoer, reklamefilmer og kortere dokumentarer før THIS AIN'T CALIFORNIA, hans første helaftens dokumentarfilm.