Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2012

Da ti år gamle Laure en sommer flytter til nytt nabolag sammen med familien, er det ikke del av planen at hun skal bli tatt for å være gutt. Når det likevel skjer, går hun inn i rollen med innbitt entusiasme, sjansespillet til tross: Absolutt ingen, verken foreldre eller de nye vennene må jo få vite om hemmeligheten.

Laures utforskning av seg selv og sine omgivelser framstilles i et sobert og lavmælt filmspråk. Filmen formidler hennes sanseinntrykk og sanselighet på en nærmest lyrisk måte, etter hvert som hun tar flere steg inn i gutterollen. Karaktertegning og rolleprestasjoner er bemerkelsesverdige og bidrar til nerven og tilstedeværelsen som preger filmen. TOMBOY er en både morsom og sår oppvekstfilm, men også en nervepirrende skildring av et ungt menneskes utvikling av egen identitet. Og at kjønnsroller gjør seg gjeldende overalt i samfunnet, demonstrerer filmen nådeløst.

Program: 
Originaltittel: 
TOMBOY
Regissør: 
Céline Sciamma
Manus: 
Céline Sciamma
Foto: 
Crystel Fournier
Skuespillere: 
Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson, Sophie Cattani, Mathieu Demy
År: 
2011
Land: 
Frankrike
Salg: 
Films Distribution
Director info: 
Céline Sciamma (f. 1980) er utdannet ved den statlige franske filmskolen La Femis. Hun har regissert to internasjonalt anerkjente langfilmer som begge har mottatt en rekke priser. TOMBOY ble utpekt som beste film med såkalt LGBT-tematikk under Berlin internasjonale filmfestival i 2011.