Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2012

Ruben, en fåmælt langtransportsjåfør, får beskjed av sjefen å ta med en kvinne, Jacinta, på turen fra Paraguay til Buenos Aires. Han er skeptisk til oppdraget, og motviljen blir ikke mindre når reisefølget viser seg å inkludere en fem måneder gammel baby. Turen er lang, vi følger de tre mens de kjører. Stopper for å spise. Reiser videre. Først blir Ruben irritert når menneskene de møter, tar dem for å være en familie. Så blir de tre langsomt kjent med hverandre. Kanskje er ikke tanken på familie så fjern for Ruben likevel?

LAS ACACIAS er del av fenomenet «slow cinema», der et stillestående kamera ofte dveler ved karakterenes ansikter. Dialogen er knapp, handlingen sparsom. Filmen bæres av spenningen i samspillet mellom de tre, og av sterke skuespillerprestasjoner – også fra babyen, som viser seg som et purungt talent. En rørende film om familie og ensomhet.

Program: 
Originaltittel: 
LAS ACACIAS
Regissør: 
Pablo Giorgelli
Manus: 
Pablo Giorgelli, Salvador Roselli
Foto: 
Diego Poleri
Skuespillere: 
German De Silva, Hebe Duarte, Nayra Calle Mamani
År: 
2011
Land: 
Argentina og
Spania
Salg: 
Arthaus
Director info: 
Pablo Giorgelli er født i Buenos Aires i 1967, hvor han studerte filmregi ved Universidad del Cine. LAS ACACIAS, som vant Caméra d’Or på filmfestivalen i Cannes, er hans debutfilm.