Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2012

Jiro Ono er en japansk sushimester som har jobbet med mat siden han var 9 år gammel. Nå er han 85, men jobber fortsatt fulltid og er den eldste kokken med tre stjerner i Michelin-guiden. I Jiros lille restaurant sitter gjestene ved en bardisk mens kokken selv setter sammen bitene med sushi og serverer dem én etter én.

I denne dokumentaren møter vi Jiro og de to sønnene hans, og om lærlingene – både de som jobber på kjøkkenet og de som har startet egne restauranter etter ti års trening. Dette gjør JIRO DREAMS OF SUSHI til en historie om å gjøre noe man virkelig elsker, og om hva man må ofre for å blir virkelig dyktig - eller leve opp til en berømt far eller læremester. Men til sjuende og sist handler dette om sushi: Vi får være med på hele prosessen fra fisken kjøpes på markedet til sushien serveres. Det hele er så lekkert og detaljert fotografert at det garantert vil få tunga til å løpe i vann!

Program: 
Originaltittel: 
JIRO DREAMS OF SUSHI
Regissør: 
David Gelb
Manus: 
David Gelb
Foto: 
David Gelb
År: 
2011
Land: 
USA
Salg: 
Fortissimo Films
Director info: 

A native New Yorker living in Los Angeles, David Gelb (b. 1983) made his directorial debut with LETHARGY, featuring Robert Downey Jr. He also directed a TV documentary about the creation of the feature film BLINDNESS, an adaptation of Nobel Laureate José Saramago's novel.