Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2012

Retrospektivet av Aleksandr Sokurovs produksjon på TIFF 2011 var først og fremst viet den russiske mesterregissørens tidlige dokumentarer. Bare et halvt år etter festivalen vant Sokurov Gulløven i Venezia for spillefilmen FAUST – en smart og svimlende ambisiøs gjenskaping av legenden som i århundrer har inspirert noen av Europas fremste kunstnere; her er det nok å navn som Goethe og Thomas Mann.

Filmen er altså en gjenfortelling av vitenskapsmannens skjebnesvangre pakt med fristeren i djevleskikkelse. For Sokurovs del kan den også ses som siste del i en løst sammensatt tetralogi – der MOLOCH, TAURUS og THE SUN utgjør de tre første – om sterke menn med store svakheter. Ved hjelp av nærmest maleriske bilder hensetter FAUST oss til en fortid som gjør sterk inntrykk, men filmen har også mange uventede innslag av djevelsk absurd humor.

Regissør: 
Aleksandr Sokurov
Manus: 
Aleksandr Sokurov, Marina Koreneva, Yuri Arabov
Foto: 
Bruno Delbonnel
Skuespillere: 
Johannes Zeiler, Anton Adasinsky, Isolda Dychauk, Georg Friedrich, Hanna Schygulla
År: 
2011
Land: 
Russland
Salg: 
Atlantic Films
Director info: 
Aleksandr Sokurov (f. 1951) er en russisk dokumentar- og spillefilmregissør. Han er født i Sibir og utdannet ved den prestisjetunge filmskolen VGIK i Moskva. Sokurov har mottatt en rekke priser for arbeidet sitt, blant annet ved filmfestivalene i Cannes og Berlin.