UNG på #TIFF20 | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

UNG på #TIFF20

̰«JoJo Rabbit» er settes opp som gratisvisning for de mellom 15 og 19 år.
Been there, done that. JoJo Rabbit har en fantasivenn, men fantasivennen til JoJo er litt utenom det vanlige.
Fra den ene ungdommen til den andre: dette bør du få med deg på #TIFF20


Jeg vil se dere på #TIFF20 og gir dere derfor en finfin oversikt over hva dere burde få med dere under festivalen. Det er plukket ut ti + to filmer som passer spesielt godt for dere mellom 15 og 25 år - så hiv deg rundt og les deg opp på de ulike anbefalingene. 

I samarbeid med Tvibit og Ung Kulturrabatt har vi satt opp en gratisvisning av filmen «JoJo Rabbit». Gratisvisningen er et tilbud for de mellom 15 og 19 år (fra og med du fyller 15 år og ut 19 år), og du kan hente ut én gratisbillett (kun én per stk.) til filmen og samtidig få festivalbånd gratis som gir tilgang til festivalen (special price for you my friend). Jojo Rabbit vises tirsdag 14. janaur kl. 18 på Aurora Kino og du kan hente ut gratisbilletten din + festivalarmbånd én time før filmstart.

For dere over 19 år (student eller under 25 år): vi har egne spesiallpakker til dere (ung25/student), hvor du får festivalbånd + to billetter til filmvisninger for 240,-. (OBS: gjelder ikke filmkonserten AELITA). 

Du kan kjøpe billetter til de ulike filmvisningene her

«JOJO RABBIT» (som vises i samarbeid med Ung Kulturrabatt) mottok publikumsprisen på Toronto International Film Festival i 2019, og er en galmorsom, bittersøt og til tider svart komedie om JoJo Rabbit og hans fantasivenn Hitler. Jojo drømmer om å bli en nazist i Tyskland under 2. verdenskrig: han kaster kniver og brenner bøker, men blir tatt på sengen når han ikke klarer å drepe en kanin. Komedien har en hemmelighet gjemt på mørkeloftet - hva det er får du ikke vite før du trer inn i de mørke kinosalene. 

«PARASITT»: Kim Ki-teak bor i et rotteleir av en leilighet, sammen med kona og to voksne barn. For å få det til å gå opp økonomisk bretter de pizzaesker for å tjene penger. Hverdagen blir snudd på hodet når en av sønnene plutselig får sjansen til være privatlærer for datteren til styrtrik familie. Liten hake: han har ikke en utdanning og må derfor forfalske utdanningspapirer. «PARASITT» er en thrillerkomedie om sympatiske kjeltninger og deres forsøk på å lure til seg til lukrative løsninger. Filmen vant en Golden Globe og jeg har hørt spådommer om Oscar - tørr du å la sjansen gå fra deg?

«THE GRIZZLIES» er en hjertevarm og rørende film om sosialt samhold, tiltross for ubegripelig press og ulike omstendighetter. Russ Sheppeard er en nyutdannet lærer og flytter til en by i nord; Kugluktuk. Byen har Nord-Amerkas høyeste tall for selvmord - en statistikk læreren ikke kjenner til fra før. For å engasjere og motivere elevene starter han et idrettslag i lacrosse: The Grizzlies. 

«JEUNE JULIETTE» handler om Juliette som går andre året på VGS: hun sliter med selvtilliten og blir mobbet for kroppsfasongen. Tenårene er absolutt ikke enkle, og det vet dere like godt som meg, men det finnes håp - livet blir bedre, man må bare komme seg gjennom de alle følelsene knyttet til usikkerhet og forelskelse, samt. lære å elske seg for den man er. Jeune Juliette er en komedie basert på regisørens egne opplevelser fra ungdomsårene og jeg er sikker på at du kan kjenne deg igjen i flere av situasjonene som blir filmatisert. 

«LUNANA: A YAK IN THE CLASSROOM»: handler om læreren Ugyen i Bhutans hovedstad, som drømmer om å flytte til Australia for å leve av musikk. Sjefen hans har andre planer og sender Ugyen til en av verdens mest avsidesliggende skoler, i landsbyen Lunana i Himalaya, for å jobbe som lærer for staten. Mangelen på internett og urbane bekvemmeligheter gjør at han ønsker å reise hjem, men møter etterhvert mennesker som er viser seg å være sjarmerende og hyggelig som få. Filmen skildres kontrasten mellom den moderne sivilisasjon og enkel levestandar i kombinasjon med buddhistisk tankegang. Dette er en feelgood-historie, filmet i et vakkert landskap med utrolig sjarmerende karakterer. Filmen er også en hyllest til verdens viktigste yrke – det å være en lærer.

«WEATHERING WITH YOU»: er en slående animasjonsfilm, hvor regissør Makoto Shinkai forteller en moderne kjærlighetshistorie, om et ungt par fanget i en tilsynelatende umulig tilværelse. Regnet fosser ned over byen i det 16 år gamle Hodaka ankommer Tokyo. Hodaka har rømt hjemmefra og mangler jobb og husly: redningen blir Suga, redaktør for et tvilsomt, okkult ukeblad. Hans første historie handler om en vandrehistorie knyttet til solskinnskrefter: regnet kan gi slipp i noen øyeblikk. I jakten på svar finner han Hodaka Hina og hun viser seg å være akkurat hva Hokada søker. Men ting blir aldri som før. 

«ALL MUST DIE» er en skrekkfilm i slasher-sjangeren og en vri på  «vennegjeng-blir-angrepet-av-gal-morder» - ikke ulikt «HALLOWEEN», «FREDAG DEN 13.» eller «FRITT VILT»-filmene. Gina skal gifte seg og venninnene har planlagt et utdrikningslag litt utenom det vanlige. På en nedlagt gård skal Gina gjennom en rebus som inkluderer ekskjærester, gåter og mørke driftsbygg. Det viser seg imidlertid å være flere som vil leke - noen med morderiske hensikter. Ordtaket «hver gang en dør lukkes, åpnes en ny» er ikke alltids et postivt, spesielt ikke i denne filmen. 

«MATTHIAS & MAXIME»: vennene Matthias og Maxime blir overtalt til å spille – og kysse hverandre – i en studentfilm. Øyeblikket preget vennskapet og de ser seg nødt til å revurdere seg selv og deres nære vennskap, mens de gradvis driver fra hverandre og Maxime flytter til Australia: klarer de å finne ut hvilken relasjon de vil ha til hverande, før Maxime forlater landet? MATTHIAS & MAXIME er en sår og nostalgisk vennskapsskildring av vakreste sort, med regissøren selv i en av hovedrollene, som tidlig ble omtalt som et vidunderbarn etter å ha gang på gang imponert med gripende og ekstravagante dramafilmer. 

«FILM CONCERT: AELITA, QUEEN OF MARS»: Et gjensyn med en av de mest spektakulære TIFF-opplevelsene noensinne! Finske Cleaning Women gjentar sukessen fra 2004, med sitt industrielle discorock-soundtrack spilt live til Yakov Protazanovs sci-fi AELITA. Jorda mottar en merkelig radiomelding, som filmens helt Los forsøker å type. På Mars møter vi AELITA, datter av Tuskub, som fryser arbeiderklasser i store kjølelager når de ikke trengs mere. Aelita følger med på jorden gjennom horoskop og får øye på Los. Hun blir umiddelbart fascinert, mens Los på den andre siden klarer ikke slutte å tenke på den kryptiske radiomeldingen. Lang historie kort: Los bygger et romskip, reiser til Mars og starter en revolusjon sammen med kjære Aelita. Vi garanterer en unik intergalaktisk opplevelse!

«LIGHT OF MY LIFE»: en far og datter velger å campe sammen i en mørk skog, men innser raskt at det ikke er en hyggelig utflukt: de gjemmer seg fra resten av samfunnet. Planen er klar; de vet hvordan leiren brytes raskest og de vet hvordan de unngår å bli lagt merke til, noe datteren - kortklipt som en gutt - spesielt skal unngå. Far og datter oppdager at et virus har brutt ut og utryddet nesten hele den kvinnelige befolkningen. Mennene er trussler - hvordan blir et samfunn uten kvinner?

TO EKSTRA FILMTIPS, fra meg til deg: 

«CHIHIRO ILMMIID GASKKAS» (CHIHIRO OG HEKSENE): er en sjelden perle av en filmvisning. CHIHIRO OG HEKSENE har blitt dubbet til nordsamisk av International Sámi Film Institute. Mari Boine og Mikkel Gaup har de sentrale stemmene i filmen og sikrer at dette blir en unik versjon av denne japanske animasjonen. Når familien flytter fra hjemstedet, er ti år gamle Chihiro alt annet enn fornøyd. Far kjører seg vill og de ender opp i en mystisk tunnel i skogen, hvor det venter en tilsynelatende forlatt by på andre siden. Og en forbannelse - foreldrene forvandles til griser, Chihiro trollbindes og må jobbe for den regjerende heksen Yubaba. Vil Chihiro klare å bryte forbannelsen? Filmen har to visninger: torsdag 17. januar (kun samisk tale) og søndag 19. januar (samisk tale og norske undertekster). CHIHIRO OG HEKSENE vant Gullbjørnen i Berlin og en Oscarstatuet. 

«THELMA & LOUISE»: om du enda ikke har sett denne godbiten har du nå en unik sjanse til å se den på kinolerretet. Thelma og Louise er bare to damer som skal dra sammen på hyttetur en helg. Men når Thelma blir forsøkt voldtatt og Louise myrder voldtektsmannen, forandrer verden seg. På flukt fra åstedet drives de stadig ut i flere voldshandlinger. Plutselig er de kriminelle på rømmen fra myndighetene. Eller er de ensomme helter alene mot resten av verden?