TIFF2012: Både bransje og publikum fornøyde | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

TIFF2012: Både bransje og publikum fornøyde

Årets filmfestival har vært en suksess både for publikum og filmbransjen og nok en gang setter TIFF publikumsrekord.

 

Arrangørene av den 22. Tromsø Internasjonale Film Festival kan se tilbake seks dager med suksess.

- Det er godt å se at alt arbeidet vi gjør i løpet av året har realisert seg i kinosalene i løpet av festivalen. Og det med til dels vanskelige filmer og et utfordrende program, sier en lykkelig festivalsjef, Martha Otte.

Hun mener det er beskrivende at det var nettopp den svenske filmen ”Play” som ble kåret av festivalpublikummet til den beste filmen.

- Prisen gjenspeiler den utfordringen som ligger i å utforme programmet. Det var ingen ting som tilsa at en såpass krevende film ”Play” skulle bli publikums favoritt, legger Otte til.

 

Godt faglig program

Styreleder i TIFF, Gunnar Wilhelmsen, er veldig fornøyd med at det har vært så stort engasjement rundt det faglige programmet, også fra media.

- TIFF er blitt et knutepunkt for hele filmbransjen og debattene og foredragene på åpningskonferansen var med på å sette dagsorden kulturpolitisk. Det er gledelig, og det er betryggende å vite at festivalen har så gode relasjoner både til kulturministeren og det politiske systemet, men også til næringslivet og media, sier styrelederen.

 

Positive tilbakemeldinger

Responsen fra publikum har dette året vært mer positiv enn noen gang.

- Det har sammenheng med at billettsalget gikk smertefritt samt at festivalen har fått oppgradert nettsidene sine betraktelig. Folk har brukt nettsidene aktivt, funksjonen ”min festival” har vært en kjempesukesss, og festivaldeltakerne fikk festivalstemningen i god tid før festivalen begynte, poengterer kommunikasjonssjef Håvard Stangnes.

I løpet av festivalen har hjemmesidene har over en million sidehenvisninger og det har vært 71.000 besøkende.

Ved 16-tiden på søndag var det solgt til sammen 52.900 billetter. Det er drøyt 700 billetter mer enn året før. I tillegg ble det solgt 6425 festivalbevis, som er rundt 400 flere enn på samme tid i fjor. I tillegg har rundt 2500 barn pluss voksne vært på snøkinoen på formiddagene pluss at ettermiddagsvisningene på snøkinoen også var godt besøkte.