STERKE OG MENINGSFULLE DOKUMENTARER OG KORTFILMER | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

STERKE OG MENINGSFULLE DOKUMENTARER OG KORTFILMER

Stillbilde fra MOBIL, den nye kortfilmen fra regissør Truls Krane Meby.
Film fra Nord programmet for TIFF 2018 er nå klart!

 

Film fra Nord er det mest populære sideprogrammet på Tromsø internasjonale filmfestival, og viser det beste av ny kort- og dokumentarfilm fra Barentsregionen. Neste utgave vil både glede og utfordre publikum.

Kjente og ukjente filmskapere

Hvert år mottar festivalen ca. 150 påmeldinger til Film fra Nord. 36 av disse filmene vil utgjøre programmet som blir en del av den kommende filmfestivalen i januar. Av disse skal 21 filmer konkurrere om programmets gjeve pris Tromsøpalmen. I tillegg vil det være hele fem sideprogrammer og spesialvisninger innad i Film fra Nord programmet, med forskjellige temaer og former.

   – Vi er stolte av å kunne presentere et bredt og variert Film fra Nord-program i år. Det er en fin blanding av nye spennende filmer fra erfarne regissører, i tillegg til en god bunke filmer fra unge og lovende filmskapere fra regionen, sier John-Kristian Dalseth, programsjef for Film fra Nord.

Åpningskveld med variert program

De siste årene har programmet åpnet med en dokumentarfilm, men i år vil åpningsforestillingen være en samling av fire varierte og underholdende kortfilmer. Disse er NORD (regi av Mattis Herman Nyquist ved Det Sporadiske Filmkollektivet), MOBIL (regi: Truls Krane Meby), ELEKTRO (regi: Thor Brenne) og I WILL ALWAYS LOVE YOU, KINGEN (regi: Amanda Kernell).
   – Disse fire filmene vil sette et flott anslag for årets Film fra Nord-program. De tre førstnevnte er svært forskjellige filmer, som favner bredt både innenfor tematikk og sjanger, med hver sin unike stemme. Disse filmene vil alle få sin verdenspremiere hos oss. Amanda Kernell har jo også vært et av Skandinavias mest spennende filmnavn de siste årene, og hennes spillefilmdebut SAMEBLOD som kom i fjor begeistret jo veldig mange. I WILL ALWAYS LOVE YOU, KINGEN er en fantastisk ny kortfilm fra henne som vi gleder oss til å vise publikum i Tromsø, sier Dalseth.

Villmark og flukt

I tillegg vil programmet også ha flere tematiske sideprogrammer. Et program går under navnet INTO THE WILD, og består av tre dokumentarfilmer som alle tar for seg den praktfulle arktiske villmarken, og folkene som elsker å jobbe og leke i den. Et annet program heter STRANGERS IN THE NORTH, og har som fellesnevner at filmene handler om mennesker som er på flukt, og leter etter et nytt hjem i nord.

   – Vi har tro på at disse programmene vil treffe et publikum under festivalen. Vi vet at det er mange eventyrlystne friluftentusiaster i Tromsø. I tillegg er flyktningsituasjonen fortsatt høyst aktuell og et program som har dette temaet som en rød tråd bør også kunne engasjere publikum, sier Dalseth.

HELE FILM FRA NORD PROGRAMMET KAN MAN SE HER!

Neste utgave av Tromsø internasjonale filmfestival går av stabelen 15.-21. januar 2018.