Skal dokumentere koronakrisen for TIFF | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Skal dokumentere koronakrisen for TIFF

Dette er de utvalgte som skal dokumentere koronakrisen gjennom film og musikk.
Tre filmskapere og et band skal på oppdrag fra TIFF dokumentere sine inntrykk av koronakrisen. Resultatene skal presenteres på filmfestivalen i januar.


Utbruddet av Covid-19 har satt hele verden på vent. Det hersker fortsatt uvisshet om når verden kan returnere til det normale og omgivelsene rundt oss vil være slik vi kjenner dem.
   Forhåpentligvis vil ting være normalisert nok til at TIFF kan invitere til filmfestival som vanlig i januar, og i den anledning har TIFF, med støtte fra Sparebank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet, engasjert et utvalgt filmskapere og musikere til å dokumentere denne helt spesielle perioden vi nå opplever gjennom sine egne personlige uttrykk.

– Det er en svært vanskelig tid vi er inne i, og det er viktig å ta kunstneriske uttrykk i bruk for å reflektere og beskrive denne tiden, sier Lisa Hoen, festivalsjef for Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF).

– Utenfor komfortsonen
Filmskaperne som er valgt ut er er Elle Márjá Eira i Kautokeino, Trude Berge Ottersen i Tromsø og Inge Wegge i Kabelvåg. I tillegg skal bandet Iran Mayen fra Tromsø produsere en film med tilhørende nykomponert musikk som skal fremføres i form av en spennende filmkonsert. 

– Jeg er veldig glad i utfordringer, og det å bevege meg utenfor komforsonen. Dette er et spennende prosjekt da jeg ikke har helt kontroll på sluttresultatet ettersom det skal bli til underveis. Jeg håper å fange essensen av en spesifikk tid i et bestemt liv, sier Elle Márjá Eira fra Kautokeino, en av de utvalgte regissørene. 

– Jeg synes det er utrolig gøy å bli valgt ut til dette prosjektet, og gleder meg til å lage en utforskende film, der jeg får fortalt noe om temaer som opptar meg. Med Lofoten som bakteppe vil jeg lage en visuell og utfordrende film, sier regissør Inge Wegge. 

– Dokumentasjon av denne karantenetiden må gjøres akkurat nå, og vi er derfor glade for at alle filmskapere og musikere vi skal samarbeide med har gått raskt i gang. Når denne tiden er over kommer vi alle til å ha behov for å både analysere og forstå hva som skjedde og hvordan det har påvirket oss, film og musikk kan bidra til denne refleksjonen, sier Lisa Hoen.

Fra hele Nord-Norge
Det vil være noen få enkle rammebetingelser for prosjektet, men ellers oppfordres kunstnerne til å tenke fritt og kreativt i hvordan de vil vise en refleksjon av Nord-Norge i denne perioden. Hvert prosjekt mottar 150 000 kroner i produksjonsstøtte og resultatene skal vises for publikum under filmfestivalen i januar. 

– Vi er godt fornøyd med at vi har fått til et samarbeid med filmskapere geografisk spredt i Nord-Norge. Samtidig ser vi at filmskaperne og musikerne har svært ulike vinklinger på koronasituasjonen. Vi gleder oss til å kunne presentere nye historier fra denne spesielle tida for vårt publikum i januar, sier festivalsjef Lisa Hoen.