#TIFF20 sine sideprogram 1-2-3 | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

#TIFF20 sine sideprogram 1-2-3

En av filmene i sideprogrammet @TIFFMARTHA PRESENTS er HIPSTERS.
I årets utvalgte sideprogram er det store kontraster mellom temaene - noe for en hver smak.
I årets utvalgte sideprogram er det store kontraster mellom temaene - noe for en hver smak.

 

Enten du ønsker å få med deg gørr og zomiber, et dypdykk i kultur og politikk på tvers av landegrenser eller kvalitetsfilm fra Barentsområdet, kan du ta fordype deg i noen av sideprogrammene våre og finne noe som passer deg.  

Et av årets sideprogram er @TIFFMARTHA PRESENTS: sideprogrammet hvor tidligere festivalsjef Martha Otte har valgt ut filmene. Det knytter seg en godhistorie til hver og en av filmene i utvalget som foreligger her, en litt sånn «bak sceneteppet»-historie som har gitt disse filmene en helt spesiell plass i hjertet til @tiffmartha: Historier fra hennes 21 år i Tromsø Internasjonale Filmfestivals tjeneste. Historiene vil bli fortalt som en introduksjon til filmen. Du finner den fullstendige filmoversikten til sideprogrammet @TIFFMARTHA PRESENTS her. 

I sideprogrammet FILM FRA NORD får du servert en god porsjon med filmer fra nordområdet (samt. Canada, Alaska og Grønnland), inkludert Island som er en del av Film fra Nord for første gang i år! I dette sideprogrammet kan du se kort,- dokumentar,- og langfilmene som er produsert i, eller har tilknytning til Barentsregionen og sirkumpolare områder. Du finner den fullstendige filmoversikten til sideprogrammet FILM FRA NORD her

HORISONT ØST er sideprogrammene som setter fokus på våre naboland i øst og den politiske debatten og endringer i skiftende tider. Målet med filmene er å fremme kulturutveksling og styrkene båndene på  tvers av landegrensene. HORISONT ØST viser frem filmene som sjeldent når frem til norske kinosaler, som gir deg muligheten til å få en unik filmopplevelse. Du finner den fullstendige filmoversikten til sideprogrammet HORISONT ØST her.

I 2020 er det seks år siden EuroMaidan og Ukrainas «revolution of dignity» etterfulgt av Russlands annektering av Krim, men Ukraina har vært i kontinuerlig krisemodus over mangetiår. Fra «post-Chernobyl» til «post-Sovjet» til «post-oransjerevolusjonen-som-ikke-ble-noe-av», og nå «post-Maidan». Etikettene har handlet om det som har vært, ikke om hva som kan bli. HORISONT ØST: UKRAINA presenterer 6 filmer, hvor den eneste fellesnevneren er tøff-i-trynet faktoren, imponerende talent og håndverk samt en overveldende dose originalitet. Du finner den fullstendige filmoversikten til sideprogrammet HORISONT ØST: UKRAINA her.

Om du leter etter de typiske TIFF-filmene, bør du se over sideprogrammet HORISONTER, som inneholder det beste fra norske og internasjonale filmfestivaler, og premierer på kvalitetsfilm på vei inn i norsk kinodistribusjon. Bredt utvalg av sjangre og god geografisk spredning (i år har vi for første gang en film fra Bhutan) – med kvalitet som eneste kriterium. Du finner den fullstendige filmoversikten til sideprogrammet HORISONTER her.

Om du vil ha puls under filmvisningen, kan sideprogrammet OVERDRIVE være midt i blinken. OVERDRIVE er litt tøffere, litt sykere og litt mer absurd. Muligheten for at du skvetter er absolutt til stede, så du må sette seg godt tilrette i setet. Det kan hende det plutselig dukker opp en zombie eller to (kanskje tre).  Du finner den fullstendige filmoversikten til sideprogrammet OVERDRIVE her.

Sideprogrammet ACTIVISM NOW! er en hyllest til aktivistene som kjemper - noen ganger med livet som innsats - for å gjøre verden mer rettferdig, bærekraftig og human. Besluttsomhet og mot, samt tro på en sak, kan noen ganger føre til større endring enn et stort politisk maskineri og byråkrati klarer å skape, enten det er en grasrotbevegelse eller en enkeltperson. Dette programmet er vår måte å takke alle mennesker som har kjempet frem mange av de rettighetenevi nyter godt av i dag. Vi har også invitert fire aktivister, blant annet Mads Gilbert, til å velge film som har engasjert dem. Du finner den fullstendige filmoversikten til sideprogrammet ACTIVISM NOW! her.

KONKURRANSEPROGRAMMET er tolv ettertraktede, kunstneriske og ambisiøse filmer. Samtlige av de tolv filmene har norgespremiere under #TIFF20. Om du kun skal se et fåtall av filmer, bør du ta utgangspunkt i dette programmet: konkurransefilmene er TIFFs aller beste. Du finner den fullstendige oversikten til KONKURRANSEPROGRAMMET finner du her.