Førpremiere på HEIMEBANE 2 på utekinoen! | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Førpremiere på HEIMEBANE 2 på utekinoen!

Filmvisninger utendørs midt på vinteren i minusgrader har blitt ett av varemerkene for Tromsø internasjonale filmfestival. I år fortsetter tradisjonen med et program som blant annet byr på førpremiere på tv-serien HEIMEBANE 2.


Et høydepunkt på årets utekino er at vi viser første episode av HEIMEBANE 2 på Utekinoen på Stortorget - en hel måned før den kommer på NRK. HEIMEBANE ble en stor publikums- og kritikersuksess på NRK i 2018. Den vant Gullruten for beste dramaserie, beste kvinnelige og mannlige hovedrolle og beste manus. 

- Vi har jobbet lenge for å få til denne unike premieren. Jeg storkoste meg med HEIMEBANE 1 og gleder meg veldig til neste sesong. Det er gøy å kunne tilby godt norsk drama på utekinoen!, sier en begeistret festivalsjef, Martha Otte.

Serien fulgte Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) i hennes første sesong som Eliteseriens første kvinnelige fotballtrener for den lille klubben Varg fra Ulsteinvik. Helena Mikkelsen og Varg overlevde sin første sesong i Eliteserien. Helena gikk fra å være hatet av alle til å bli elsket og respektert av spillere og fans. Men på veien dit mistet Varg hovedsponsoren og Helena kontakten med datteren. 

Foran en ny sesong står Varg overfor store økonomiske utfordringer, og Helena må bygge opp en ny spillerstall fra grunnen av. I første episode møter vi klubben på vei til første seriekamp; bortekamp mot regjerende seriemester Rosenborg på Lerkendal. I Trondheim bor også Helenas datter Camilla. 

Se årets åpningsfilm under åpen himmel
Årets offisielle åpningsfilm, Egil Håskjold Larsens HVOR MAN VENDER TILBAKE, kan oppleves på flere måter under årets festival. Ikke gå glipp av muligheten til å se filmen, om Steinar (75) som har valgt et liv i pakt med naturen, under åpen himmel og omgitt av det arktiske landskapet på utekinoen. Steinar bor i et isolert nediset univers på Europas nordligste spiss, en kilometer fra den norske grensen til Russland. Her ute i det værharde landskapet finner han friheten og roen. Han hører hjemme her, men livet alene med naturen kan være både ensomt og overveldende.

Gjensyn med lokal publikumsuksess
PARKERT er et portrett av Per «Parker» Andreassen og hans siste leveår, hvor vi går bak hans velkjente karakter og utforsker mennesket bak. Filmen hadde premiere på TIFF 2018, og har etter dette vunnet priser ved Awareness Film Festival i Los Angeles, Courage Film Festival i Berlin og ved Northern Character i Murmansk.

Ingen utekino uten skifilm
I år viser vi den australske skifilmen FINDING THE LINE om søstrene Anna og Nat Segal, som har hevdet seg helt i toppen blant verdens skikjørere. I filmen utfordrer de sine egne fysiske og emosjonelle grenser i spektakulære fjellområder fra Canada og Alaska til de franske alper, og underveis lærer de fra hverandre om finne balansen mellom trygghet og å søke risiko.

Film for hele familien
I år, som tidligere blir det barneforestillinger på morgenen tirsdag til og med fredag 09:00 under festivalen. Morgenprogrammet er lagt opp med visninger for ulike aldersgrupper de forskjellige dagene, og mange av byens barnehager og skoler har allerede meldt sin ankomst. Kaffebønna stiller opp og serverer saft til publikum på utekinoen hver dag. Lørdag 19.januar inviterer TIFF hele byen til FAMILIEDAG PÅ UTEKINOEN på Stortorget. Vi tar dere med på en eventyrlig reise i sydhavsomgivelser når vi viser den storslåtte animasjonsfilmen VAIANA. Vi får også besøk av selveste Nora Gjestvang, som hadde den norske stemmen til Vaiana i filmen.

 

PROGRAMMET FOR UTEKINOEN:

Tirsdag
09:15 OFFISIELL ÅPNING AV UTEKINOEN 

17:00 TWEENER
19:00 FINDING THE LINE

Onsdag

09:00 BARNESKOLE 5.-7. KLASSE

17:00 NEIGHBORS
19:00 PARKERT

Torsdag

09:00 BARNEHAGER

17:00 TWEENER
19:00 WHERE MAN RETURNS

Fredag

09:00 BARNEHAGER

20:00 HEIMEBANE 2

Lørdag

15:00 Familiedag: VAIANA

 

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres for 29. gang 14.-20. januar 2019.