Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Portrettfilm om Per Fugelli åpner TIFF

Bilde: Martin Otterbeck, Paradox Rettigheter AS
I filmen, som har fått tittelen «Per Fugelli – Siste akt», møter vi samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli, som det siste halvannet året av livet sitt ble fulgt tett av filmskaper Erik Poppe. Resultatet er et meget personlig, tankevekkende og humoristisk portrett.

 

-Vemod og latterkramper

Den prisbelønnede regissøren Erik Poppe fulgte Fugelli fra han valgte å avslutte kreftbehandlingen i fjor. Per Fugelli døde 13. september i år av kreft, 73 år gammel. Sine siste dager tilbragte han på Jæren, hvor han også vokste opp, sammen med sin nærmeste familie.

- Arbeidet med Per gjennom halvannet år er noe av det fineste og mest rørende jeg har opplevd. Vi har krangla, ledd og grått, og det er som om jeg har kjent ham hele livet. Å oppleve ham fra første rad med hans stadige nye kloke påfunn og rampete fanteri, har gitt meg latterkramper den ene dagen og et dypt vemod den neste, forteller regissør Erik Poppe.

 

TIFF 2018 starter med slutten

-Det kunne ikke passe bedre at første akt på TIFF 2018 blir Erik Poppes film «Per Fugelli – siste akt».  Pers glimt i øyet, hans livsglede og varme, hans grunnleggende respekt for mennesker og naturen - Erik Poppe har fanget alt dette og gjort det til en uforglemmelig filmopplevelse og et fantastisk anslag for TIFF 2018, forteller Martha Otte, Festivalsjef for Tromsø Internasjonale Filmfestival.

 

Kickoff i Tromsø med Per og fiskekaker i hånda.

Torsdag 23. november er det kickoff for filmfestivalen på Verdensteatret. Det blir en ordentlig forsmak på TIFF-stemninga.

- Vi viser den helt ferske traileren fra åpningsfilmen og andre drypp fra det kommende programmet eksklusivt for de som kommer på Kickoff. Norges Råfisklag serverer rykende ferske fiskekaker rett i hånda. Jeg tror Per ville satt pris på ei usnobbete fiskekake, han som var så opptatt av de små gledene i livet, forteller Karina Hansen, vikarierende kommunikasjonssjef for TIFF.

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres for 28. gang 15.-21. januar 2018. Filmen «Per Fugelli – Siste akt» har ordinær premiere på kino 26. januar og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.