Oscarvinner med master class på TIFF | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Oscarvinner med master class på TIFF

Asif Kapadia på TIFF 2008
Asif Kapadia på TIFF 2008
Den britiske regissøren Asif Kapadia vant Oscar for beste dokumentarfilm i 2016 med filmen om Amy Winehouse, nå kommer han til Tromsø Internasjonale filmfestival for å holde en master class

Asif Kapadia har vært gjest hos Tromsø internasjonale filmfestival tidligere. Kapadia viste sin spillefilmdebut The Warrior på TIFF i 2002. Vi skal vise denne og to andre filmer i 2018, i tillegg skal han avholde en master class. Med utgangspunkt i SENNA (2010) og sin Oscar-vinnende dokumentar AMY (2015), gir regissøren en innføring i sine unike metoder som historieforteller. 

Med AMY raffinerte Kapadia fortellerteknikken introdusert i SENNA, en teknikk som ofte minner mer om fiksjonsfilmens enn dokumentarens. Uten iscenesatte intervjuer, og med nesten utelukkende bruk av et enormt arkivmateriale, har han utviklet en særegen stil. Filmene har klassiske fortellergrep, med sterke karakterer, dramatisk handling og emosjonell klangbunn.

Med særlig fokus på AMY, vil mesterklassen gå i dybden på prosessen med å finne og utvikle fortellingen. Viktige veivalg, problemer som oppstod underveis og hvordan de ble løst, vil bli diskutert gjennom filmklipp og konkrete eksempler. SENNA vil også bli diskutert som filmen hvor Kapadia utviklet sin metodikk, og i tillegg får du se klipp fra hans siste film MARADONA, som fortsatt er i etterarbeid. Sammen utgjør disse en trilogi om talent og berømmelse i vår moderne medievirkelighet.

REGISTRER DEG OG KJØP BILLETT TIL MASTER CLASS HER