Ofte stilte spørsmål | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål i forbindelse med festivalen? Vi har svart på de mest stilte spørsmålene.
Lurer du på noe i forbindelse med billettkjøp? Eller vil du være frivillig?
Har du noen spørsmål om du TIFF, Tromsø internasjonale filmfestival? Det kan hende du finner svaret i denne artikkelen.

 

Hvordan melder jeg meg som frivillig under TIFF?

Du kan melde deg som frivillig ved å følge denne linken. Det er flere arbeidsoppgaver å velge mellom. Lurer du på hva du vil jobbe med? Send oss en mail på frivillig@tiff.no eller på Facebook. 

Hvor kjøper jeg billetter til TIFF?

Billettene til utvalgte spesialvisninger blir sluppet før de billettene til de ordinære filmvisningene. Billetter til de resterende filmvisningene kan enten kjøpe på kulturhuset (gjennom hele festivalen) eller på nett: https://tiff.ticketco.events/no/nb. Du kan kjøpe billetter på Kulturhuset 6. januar fra kl. 08.00. Billettene blir tilgjengelig på nett fra kl. 12.00 samme dag. 

Slik kjøper jeg mine billetter ved bruk av verdikort/gavekort: Trykk deg inn på billettlinken fra TIFF sine nettsider på eller søk deg frem til riktig arrangement på denne nettsiden. Dette vil først være tilgjengelig for kjøp mandag 6. januar. Når du er inne på arrangementet du ønsker å kjøpe til skriver du inn promokoden du har fått oppgitt for å få opp riktig billettalternativ. Er du usikker på hvilken promokode du har kan du finne det i PDFen du fikk tilsendt (på mail) når du kjøpte verdikortet eller på kortet du fikk hvis du kjøpte det over disk. 

Eks. Har du verdikort 2 så er promokoden din: verdikort2. Har du earlybird 12 er promokoden din earlybird12. 

Når du har brukt koden vil det dukke opp et billettalternativ som tilsvarer ditt verdikort. Velg antall billetter du ønsker på denne billettkategorien. Prisen tilsvarer et klipp på det kortet. Dobbeltsjekk at du har valgt rett billettkategori for ditt verdikort før du bestiller. Når du har gjort ditt valg trykker du «bestill». Fyll inn informasjon og velg betalingsmåte, eller legg i handlekurven for å velge flere filmer. OBS: Om du har verdikort trykker du velg gavekort, og fyller inn referansekoden du har fått tilsendt - ikke legg inn betalingskort om du betaler med verdikort/gavekort. 

Du kan ikke bruke handlevogn-funksjonen om du har verdikort: filmene må kjøpes én og én. ​

Du får tilsendt dine billetter på e-post. Vi anbefaler deg å spare miljøet ved å laste ned TicketCo Wallet i App Store eller Google Play. Der kan du kjøpe og lagre dine billetter på telefonen, som du da viser i døren på visningsstedet. Alternativt kan du printe ut billettene dine hjemme og vise i døren.

PS. Om du er festivalvenn har du fått tilsendt info om forhåndssalg allerede. Se bort i fra instruksen under når du kjøper til forhåndssalget. 

Hvor mye koster én kinobillett?

120 kr. Alle som skal på filmvisning under TIFF må ha et festivalarmbånd til 150 kr (inkl. katalog).

Har dere studentpriser på billetter? 

Ja, på noen av spesialvisningene: filmkonsertene har egne studentpriser på 200,- per film. Vi har ikke studentpriser på billetter til filmvisningene, men pakketilbudet ung25/student. Det er et verdikort med 2 billetter, inkludert armbånd til 240,-. UiT, Norges Arktiske Univsersitet, og Studentsamfunnet Driv har også én filmvisning som er gratis for studenter.

Er det shuttle-buss til filmvisningene?

Ja, Din Taxi er festivalbuss mellom Kulturhuset, Studentsamfunnet Driv og Hålogaland Teater til gitte tidspunkt, for transportere deg fra det ene visningsstedet til det andre. Din Taxi har også en egen taxiknapp som gir deg mulighet til å bestille en taxi. Det finnes gode bussforbindelser til de andre visningsarenaene. Last ned appen «Troms» for å planlegg og få en oversikt over hvor de ulike bussene går og når. 

Må en kjøpe billett til filmvisningene på utekinoen?

Nei, alle visningene på utekinoen er gratis. 

Kan jeg dele verdikortet med noen andre?

Verdikortet er ikke personlig og man kan dele et kort med en venn. Verdikortet på 30 klipp oppfordrer vi spesielt til dele med andre. Det er også mulighet til å ta ut flere billetter til samme film med ett verdikort. Ubenyttede klipp refunderes ikke.

Kan jeg få refundert billetter som ikke blir brukt?

Kjøpte kinobillettere refunderes ikke.

Er promo-kode og referansekode til verdikortene det samme?

Nei. Promokoden bruker du for å få tilgang til rabattkoden verdikortet gir. Referansekoden er koden du må oppgi, for å kunne bruke verdikortet. 

Hva er rush-tickets?

Rush-tickets er billetter som selges når filmvisningen starter, om det er tilgjengelige seter i salen. Det er derfor viktig å møte opp før filmen starter, om du har kjøpt billetter til en visning, slik at plassen ikke blir solgt til andre. 

Trenger jeg å skrive ut billetten?

Nei, vi foretrekker at du har billetten digitalt (på mobil). Laste ned TicketCo Wallet i App Store eller Google Play. Der kan du kjøpe og lagre dine billetter på telefonen, som du da viser i døren på visningsstedet. Alternativt kan du printe ut billettene dine hjemme og vise i døren.

Hva er festivalvenn?

Festivalvenn er et medlemskap hvor du får mulighet til å kjøpe billettene før alle andre. Du får også medlemskap på Cinemateket som gir rabattert pris på billetter, samt invitasjon til enkelte arrangementer.

Pris på festivalvenn-medlemskap:

Festivalvenn enkeltmedlem kr. 720,- (inkl. ett armbånd + programkatalog)

Festivalvenn dobbeltmedlem kr. 950,- (inkl. to armbånd + programkatalog)