Ny TIFF-sjef på plass! | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Ny TIFF-sjef på plass!

Foto: Marius Fiskum
Vi ønsker Lisa Hoen velkommen som ny festivalsjef for TIFF!


Det er med stor glede et enstemmig styre har besluttet å ansette Lisa Hoen (45) som ny festivalsjef for Tromsø internasjonale filmfestival.

Leder av ansettelsesutvalget og nestleder i styret i TIFF, Nina Hansen, er glad for at Hoen har takket ja til stillingen etter en grundig ansettelsesprosess.

  – Lisa Hoen er en sterk kulturformidler med en fremtredende kreativ side. Hun har en unik evne til å utpeke strategiske retninger og har sterk gjennomføringskraft. Ikke minst har hun et utrolig engasjement for TIFF. Vi er veldig glade for at en så dyktig leder har takket ja til å bli ny festivalsjef for TIFF. Vi er trygge på at hun, sammen med den kompetente staben i TIFF, vil føre festivalen inn i fremtiden på en fremoverlent, tydelig og spennende måte, sier Hansen. 

Hoen er godt kjent med TIFF fra da hun var markeds- og informasjonssjef  i perioden 2005-2008, og administrativ leder og markedssjef i perioden 2009-2014. Hun har bred kultur- og kunstfaglig kompetanse, erfaring med film- og scenekunstformidling, samt variert ledererfaring. 

Et viktig humanistisk prosjekt
   –  Jeg gleder meg til å komme tilbake til en av Norges viktigste kulturaktører og jobbe med det dyktige teamet i TIFF. Jeg ser på TIFF som et stort og viktig humanistisk prosjekt som handler om å bringe fortellinger fra verden til Tromsø ved hjelp av filmen, sier Hoen.

Hoen kommer fra jobben som kultursjef i Tromsø kommune, hvor hun har jobbet siden 2014.

  – Jeg var publikummer på TIFF fra jeg var 17 år, og har deretter vært både ansatt og samarbeidspartner for festivalen. Som ny festivalsjef  har jeg lyst til å være med på å videreutvikle innholdet, forholdet til publikum og bransje, samt TIFFs helårsaktiviteter, sier Hoen.

Lisa Hoen tiltrer 15. september. Hun tar over stafettpinnen etter Martha Otte, som har vært TIFFs festivalsjef siden 2005. 

Vi ønsker Lisa velkommen tilbake til TIFF!

Dette er styret som vedtok ansettelse av ny festivalsjef: Nina Hansen, Ingrid Bruun, Kaja Kristensen, Maria Bock, Bjørn Eirik Olsen og André Wallmann Larsen. Styreleder Gunnar Wilhelmsen erklærte seg tidlig inhabil og har ikke deltatt i ansettelsen av ny festivalsjef.