Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Ny produsent for TIFF

Foto: Ingun A. Mæhlum
Vegard Krane er ansatt som ny produsent for Tromsø Internasjonale Filmfestival.


Krane (f. 1975) får dermed hovedansvaret for den praktiske gjennomføringen av Norges største filmfestival i januar hvert år. Han blir også produsent for TIFFs to andre festivaler, Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival og Stumfilmdager i Tromsø.

- TIFF er for meg noe av det som virkelig "gjør Tromsø" og som sammen med resten av det flotte kulturlivet og de dyktige kunstnerne gjør det til en morsom og interessant by å bo i. Det å kunne få jobbe med å være med å videreutvikle TIFFs festivaler, og dermed også byen vår, er en stor glede og motivasjon. Jeg ser fram til å bli kjent med organisasjonen og arbeidet bak festivalene, sier den nyansatte produsenten.

Vegard Krane er utdannet teaterinstruktør for barn og unge. Han har tidligere jobbet som prosjektleder for samarbeidsprosjekter, sideprosjekter og gjestespill hos Hålogaland Teater,  leder og instruktør for «Lille HT», produsent for PAN Produksjoner og Kulta, samt at han har jobbet som frilans skuespiller, stuntmann og sirkusartist. Han kommer nå fra jobben som prosjektleder for Frikultskolen, avdeling Tromsø.

- Vegard har omfattende og utrolig variert erfaring fra kulturproduksjon, og har oppnådd imponerende resultater fra prosjektledelse og gjennomføring av større arrangementer. Han kan helt klart tilføre oss mye, og bidra til at festivalene våre fortsetter å utvikle seg. Vi har, i denne prosessen, nok en gang fått se at TIFF trekker til seg vanvittig sterke søkere. Nå gleder vi oss veldig til å få Vegard med på teamet, sier Astrid Aure, administrativ leder i TIFF.