Klart for TIFF Junior! | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Klart for TIFF Junior!

Vi ønsker å vise kvalitetsfilm til alle aldersgrupper. 4.-8. september er det klart for TIFF Junior, som vi arrangerer sammen med Aurora kino. Her byr vi på filmer fra hele verden for barn og unge!


TIFF Junior er en videreføring av Verdens Beste - Tromsø barnefilmfestival, som har vært arrangert årlig siden 2013.

Les om årets filmer, se trailere og kjøp billetter på TIFF Juniors hjemmeside.

Årets tema er universet. Ingen vet akkurat hvor stort universet egentlig er, men vi vet at det inkluderer planeter, dvergplaneter, måner, galakser, stjerner og intergalaktiske rom, all materie og enorm energi. Når vi velger universet som tema for TIFF Junior er det selvsagt fordi vi har filmer som handler om verdensrommet – og fordi vi ønsker å gi barn og unge opplevelser av galaktiske dimensjoner!

Film skaper nye univers. I kinomørket kan vi reise til nye steder, møte nye mennesker og kulturer og leve oss inn i fortellinger som berører og knytter oss sterkere sammen. Felleskap og filmopplevelser skaper energi; vi kan le, gråte og la oss skremme sammen, men også reflektere over de store spørsmålene i livet. Under TIFF Junior har vi flere visninger på dagtid for alle skoler i Tromsø kommune, gjennom Den Kulturelle Skolesekken. I år som tidligere har vi en prosjektklasse, nemlig 7A fra Gyllenborg skole, som skal sette sitt preg på festivalen. Les mer om dem på side 9.

Under TIFF Junior får kun det beste av ny film for barn og unge plass. Vi åpner filmfestivalen med et brasiliansk kunstverk av en film, TITO OG FUGLENE. Samtidig, i en annen sal, viser vi nordiske kortfilmperler med universet som tema for de aller yngste, i KORT FRA UNIVERSET. Vi satser sterkt på nordisk film under TIFF Junior, og er stolt over å kunne vise filmer fra både Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

For filmelskere som vil føre tradisjonene videre til barn, tantebarn eller barnebarn, vil vi nevne at E.T. – GJESTEN FRA VERDENSROMMET (1982) av Steven Spielberg er årets klassiker, og vises lørdag under festivalen.