Kinesiske filmdager | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Kinesiske filmdager

Få med deg det beste av ny kinesisk film på Verdensteatret 13.-15. april.


Verdensteatret Cinematek er TIFFs egen kino med visninger året rundt. Helga 13.-15. april blir det mulighet til å fordype seg i det beste av ny uavhengig film fra verdens største land, Kina. Programmet er kuratert og presentert av våre partnere i Kina – festivalen Beyond Frozen Point og Shanghai International Culture Association.

Her finnes en svart gangsterkomedie (FREE AND EASY), en animasjon som også er en svart gangsterkomedie (HAVE A NICE DAY), en vakker samtidsfabel fra Tibet (THARLO), et bittersøtt ungdomsdrama (THE SUMMER IS GONE), den drømmeaktige, poetiske KAILI BLUES, og et nærgående portrett av et komplisert mor/datter-forhold i GIRLS ALWAYS HAPPY – som nylig hadde sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Berlin. 

Et spesielt event åpner det hele: filmkonsert! Filmen heter THE CAVE OF THE SILKEN WEB – laget i Shanghai Film Studios i 1927. Det er den første kinesiske filmen som kom på kino i Norge, restaurert i 2014 takket være et unikt samarbeid mellom Norges Nasjonalbibliotek og Kinas statlige filmarkiv. Den presenteres nå med nykomponert musikk av den Shanghai-baserte elektronika-artisten B6 og den Tromsø-baserte perkusjonisten Jakop Janssønn Hauan.

Se hele programmet på Verdensteatrets hjemmesider.

BILLETTPRISER KINESISKE FILMDAGER:

Ordinær: 110,-
Filmklubbmedlem: 85,-
Festivalpass: 300,-

KJØP FESTIVALPASS Festivalpass gir fri adgang til alle filmvisningene under Kinesiske filmdager! Kjøp pass her og ta ut billetter i kafeen på Verdensteatret til filmene du ønsker å se.