Ikke billett til #TIFF20? Se disse visningene gratis | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Ikke billett til #TIFF20? Se disse visningene gratis

Skifilmen Romance vises gratis på utekinoen
TIFF har gratisvisninger på utekinoen under hele festivalen: fire filmer handler om natur, klima og ski.
Fattig student under #TIFF20? Her en guide over hvilke filmer du kan se gratis på utekinoen.


På utekinoen på Storgata vises det flere filmer - vi gir deg en liten oppsummering av hva du kan se helt gratis, med fjorden og fjell som rammer inn kinolerret.

«ROMANCE» et kjærlighetsbrev til skikjøring, natur og mennesker som utfordrere seg selv. Gjør deg klar for spektakulære scener – på utekinoen i Tromsø med utsikt over noen av de mest spektakulere fjellene på mils omkrets. Level 1 har siden 1999 årlig produsert særegne, nærgående skifilmer. ROMANCE kaller de sitt siste kapittel. Kjørere: Lucas Stål Madison, Laurent De Martin, Sämi Ortlieb, Chris Logan, Parker WhiteKeegan Kilbride, KC Deane, Wiley Miller, mfl.

«ROMANCE» er valgt ut av den 14 år gamle ski-entusiasten Isak Lorenzo Hammer Stien. «Dette er skifilmen som har alt – pudder, street og park, med både ski-legender og young heads. Dette er folk jeg ser opp til og som inspirerer meg til å prøve nye triks i bakken.»

«ROMANCE» vises fredag 17. januar kl. 19.00.

«ICE ON FIRE» er dokumenteren hvor den kjente og engasjerte klimaentusiasten Leonardo DiCaprio er produsent. Det rettes søkelys på forskningen rundt de globale klimaendringene og klimagassutslipp, med søkelys på de noen av de nye teknologiene som kan bidra til å løse klimakrisen. Forskere fra UiT Norges arktiske universitets senter for fremragende forskning spiller en sentral rolle i dokumentaren, som fikk på premieren under filmfestivalen i Cannes i mai 2019, fikk stående applaus fra publikum. 

«ICE ON FIRE» vises onsdag kl. 17.00. 

«POLYFONATURA» Har du noen gang tenkt på hvordan lydbildet til filmen du ser blir produsert? I POLYFONATURA følger vi lydkunstner Eirik Havnes sitt mest ambiøse prosjekt noensinne: lyder og musikk utelukkende laget i naturen. Resultatet: et symfonisk verk med den norske naturen som sitt orkester. Etter filmen vil Eirik Havnes ha et innslag med slampoesi, også det basert på lyder fra naturen.

«POLYFONATURA» vises torsdag kl. 19.00. 

KORTFILMPROGRAMMET «ARTIC LIFESTYLE. SKI AND SURF».  

«ICE EDGE»: kan du lage surfebrett av is? I kortfilmen «ICE EDGE» følger vi prosessen fra å fryse brettene, forme de og få de ut i havet. Ikke alt går som forventet: brettene er glatte og smelter relativt fort. Når kommer den perfekte bølgen - og vil de ha mulighet til å bruke isflaket som et surfebrett?

«ENDLESS WINTER 3» Nikolai Schirmer fra Tromsø har skapt seg et levebrød av å kombinere profesjonell skikjøring og film. På jakt etter det beste fjellet, den fineste snøen og det mest utfordrende skiterrenget krever det mye reising - hvordan reise, men samtidig ta vare på miljøet og den kalde, gode vinteren? I 2019 satt han seg et mål: målet er å holde kutte CO2-utslippet fra en profesjonell skikjørers nivå (40 tonn per år) til nivået til «mannen i gata».

«ARTIC LIFESTYLE. SKI AND SURF» vises onsdag kl. 19.00.

KORTFILMPROGRAMMET «FFN WINTER CINEMA: BETWEEN US»:

«THE PROPOSAL»: ombord i en båt midt på havet går Joachim ned på kne og frir til Toril, kvinnen i hans liv. Toril på sin side har et ganske så annerledes syn på deres forhold.

«THE ART OF WORKING IN PAIRS»: Louise og Henrik er to aldrende profesjonelle sirkusakrobater, konstant på leting etter å utvikle sin kunstform. Men hvor lenge kan de holde det gående, etter hvert som de blir eldre og når de blir foreldre for første gang?

«HUSK AT LIVET GÅR FORT - KRÅKESØLV»: livet og de store spørsmålene oppsummert på fire minutter i en perfekt symbiose mellom Kråkesølvs låt og Isak Gjertsens animasjoner.

«THE INFECTION»: Krister og Kristinas ekteskap er i krise. Alle de smålige kranglene i hverdagen har oppløst deres forhold. De går til parterapi, men det er kanskje for sent til å kurere infeksjonen som er i ferd med å rive dem fra hverandre.

«FFN WINTER CINEMA: BETWEEN US» vises tirsdag kl. 19. 

På utekinoen vises også filmklassikeren «AMAZING GRACE - PART 1», «AMAZING GRACE - PART 2» og «JIKŊON 2 (FROST 2)».  «JIKŊON 2 / FROST 2»  har samtisk tale, med norsk tekst.