Gaspar Noé til TIFF | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Gaspar Noé til TIFF

Den kontroversielle auteuren Gaspar Noé gjester TIFF med sin nyeste film CLIMAX, som høstet unison hyllest under årets Cannes-festival og vant hovedprisen i festivalens sideseksjon Quinzaine des réalisateurs.


- Vi er svært glade for at Gaspar Noé gjester årets TIFF. Noé er kjent som en provokatør, men er også en stor filmkunstner, og med CLIMAX ser han ut til å nå et bredere publikum enn vanlig, sier leder av Verdensteatret cinematek Sveinung Wålengen.

- Det er enormt gledelig, for filmen er en av de senere års mest intense og forførende filmopplevelser - selv om den er aldri så marerittaktig, 

I filmen møter vi en gruppe dansere som øver i en forlatt skolebygning utenfor allfarvei, og skal avslutte seansen med en trivelig fest og en bolle leskende sangria. Gradvis innser de at den spanske sommerdrikken er ispedd «noe attåt», og stemningen i lokalet glir over i et mareritt av hallusinasjoner og manisk dans.

- Vi i Another World Entertainment er i ekstase over at en av våre favorittregissører kommer til Norge for å besøke publikummet på TIFF. Dette er en ære, og det blir en stor opplevelse for alle å se CLIMAX sammen med regissøren på det største lerretet vi kan finne, sier Marius Olsen, begeistret daglig leder i Another World Entertainment.

- Hent fram sangria`n. Kjør film. Nå er det klart for fest. 

Gaspar Noé (f. 1963) er født i Argentina, men lager film i Frankrike. Han regnes som en provokatør innen nyere filmkunst, etter filmer som IRREVERSIBLE, ENTER THE VOID og LOVE. Filmene hans inneholder eksplisitte sex- og voldsskildringer, i et gjennomarbeidet uttrykk som kjennetegnes av blant annet strobelys og lange, virtuose kameratagninger.

Program CLIMAX:

Tirsdag 15. jan 20:30 Fokus 2/5 - regissør tilstede, intro+Q&A

Fredag 18. jan 11:15 Fokus 2/5

Lørdag 19. jan 15:30 Fokus 1

Les mer og kjøp billetter her.

Filmprat spesial Gaspar Noé

Tirsdag 15. januar kl. 14.30 inviterer vi til en spesialutgave av Filmprat med den franske stjerneregissøren Gaspar Noé som presenterer sin siste film CLIMAX. Filmprat er gratis og skjer i foajeen på KulturHuset, første etasje