Filmprat: En samtale med regissør Philippe Lesage om Genesis | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Filmprat: En samtale med regissør Philippe Lesage om Genesis

tiff_2019_-_filmprat_film_talks_en_samtale_med_philippe_lesage_om_genesis

I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den fransk-canadiske regissøren Philippe Lesage, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Genesis(«Genèse»).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Philippe Lesagespillefilmdebuterte med The Demons (som ble vist i Tromsø i 2016), og returnerte i år til festivalen med Genesis, som ble i vist i hovedkonkurransen.

I samtalen nedenfor forteller Lesage blant annet om hvordan hans egen oppvekst og ungdomstid har inspirert manuset bak Genesis, og hvorfor han har brukt en ukonvensjonell metode for å flette filmens to hovedpersoner sammen i narrativet. Regissøren snakker også om sin metodiske castingprosess, for å finne de mange unge skuespillerne som utgjør rollebesetningen i Genesis, og avslører noen av hemmelighetene bak særlig én uventet vending som filmen tar i siste tredjedel. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.