Filmprat: En samtale med regissør Egil Håskjold Larsen om Hvor man vender tilbake | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Filmprat: En samtale med regissør Egil Håskjold Larsen om Hvor man vender tilbake

tiff_2019_-_filmprat_film_talks_en_samtale_med_egil_haskjold_larsen_om_hvor_man_vender_tilbake

I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den norske dokumentarfilmskaperen Egil Håskjold Larsen, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Hvor man vender tilbake.


Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Egil Håskjold Larsen ble Amanda-nominert for sin forrige dokumentarfilm, 69 minutter av 86 dager (2017), og Hvor man vender tilbake er årets åpningsfilm på TIFF.

I samtalen nedenfor forteller Håskjold Larsen om nærheten til filmens hovedperson, 75-årige Steinar, som har søkt seg ut i villmarken mot en tilværelse som ensom jeger i grensetraktene mellom Norge og Russland. Regissøren snakker også om sin visuelle tilnærming til dokumentarfilm og sitt arbeid som fotograf, både på Hvor man vender tilbake og i sine tidligere filmer (blant annet arkitekturfilmene Ad Astra og Bauta, co-regissert med Paul Tunge).

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.