Filmanbefalinger fra Verdensteatrets leder | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Filmanbefalinger fra Verdensteatrets leder

The Disaster Artist av James Franco (2017)
Sveinung Wålengen, leder av Verdensteatret Kino i Tromsø, kommer med to filmanbefalinger som en del av TIFFs julekalender på Facebook.

 

THE DISASTER ARTIST

Regi: James Franco, 2017

James Franco storspiller som Tommy Wiseau – regissøren bak kultklassikeren The Room ("The Greatest Bad Movie Ever Made"). The Disaster Artist er basert på den sanne historien om Wiseau og hans urealistiske drøm om å bli en filmskaper av betydning. Men lykken står den kjekke bi: The Room står igjen som en klassiker, om enn på sine egne premisser. Franco står selv bak regien i The Disaster Artist, men det er den hysterisk morsomme rolletolkningen hans som bærer filmen.

Filmen er tilgjengelig på Netflix.

THE TRIAL

Regi: Orson Welles, 1962

Orson Welles’ forjettede The Other Side of the Wind er omsider satt sammen og lansert på Netflix, men ryktene om et mesterverk er sterkt overdrevet. The Trial, derimot – Welles’ vellykkede filmatisering av Kafkas litterære klassiker «Prosessen» – er verdt TV-tiden og vel så det. I hovedrollen som Josef K. finner vi Anthony Perkins (Psycho), som vikles inn i det surrealistisk rettssystemet, imponerende iscenesatt av Welles.

Filmen er tilgjengelig på MUBI.