Filmanbefalinger fra TIFF-staben | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Filmanbefalinger fra TIFF-staben

TIFF-staff deler sine beste filmtips.
Lurer du på hvilke filmer du bør se? TIFF-staben har anbefalt noen av sine personlige favoritter.
Lurer du på hvilke filmer du bør se? TIFF-staben har anbefalt noen av sine personlige favoritter.

 

Fredag 3. januar ble flere av filmene til #TIFF20 presentert og diskutert. Mandag 6. januar slippes billettene til de ulike filmvisningene - her finner du hele programoversikten til #TIFF20. 

For å hjelpe deg litt på veien mot å skape din personlige festivalkalender, har vi trukket frem noen av TIFF-staben sine personlige filmanbefalinger. 

Sveinung, manager Verdensteatret: «LYSET FRA SJOKOLADEFABRIKKEN». «Dag Johan Haugerud var nylig kinoaktuell med «BARN» - i denne nye novellefilmen dukker flere av de samme skuespillerne opp igjen. En kvinne sliter med samvittigheten etter morens død og får gjennom filmen sprikende tilbakemeldinger fra venninnene. «LYSET FRA SJOKOLADEFABRIKKEN» er en musikalsk film om ansvar og moral. Og - som alltid i Haugeruds regi - er den selvfølgelig veldig morsom.»

Isak og Magnus, elev Breivika VGS: «GRIZZLIES». «Jeg anbefaler «GRIZZLIES» fordi det er en fin film, som viser hvordan samfunnet ser ut i den bygda (Kugluktuk). Filmen går nært på og viser hvor mye idrett og sosialt samhold kan bety.»

Martha, programsjef: «VALLEY OF SOULS». «Tragic and beautiful. Totally immersive. A story of all-encompassing greif of a father who has lost two sons of the brutal paramilitary forces.»

Lisa, festivalsjef TIFF: «De elendige (Les Miserables)». «Høyspent film om politi, ungdom og gjenger som kjemper om kontrollen i et nabolag i Paris. En film om hvor vanskelig det kan være å gjøre valg når man er i en håpløs situasjon.»

Henning, assisterende programsjef: «ATLANTIS». «Filmen er lagt til et krigsherjet Ukraina hvor en eks-soldat begynner jobbe for en hjelpeorganisasjon. Treffer på alle punkter: Utfordrende, sterk og hypnotisk vakker. En mørk fabel som gradvis slipper lyset og håpet inn.»

John-Kristian, programsjef Film fra Nord: «ALT SOM KUNNE HA VÆRT». «ALT SOM KUNNE HA VÆRT» er en dokumentar om Magnus Elisassen, kjent fra Sirkus Eliassen, som isolerte seg i havgapet i Lofoten for å skrive ny musikk. Filmen er både underholdende og ettertenksom, med nydelig foto. Den bør alle få med seg.»

Ronny Bratten, katalogskribent: «PARASITT» kanskje en av tiårets beste filmer? Sørkoreansk film om en familie med elskelige kjeltringer på klassereise i et rikmannshjem med bokstavelig talt skjulte overraskelser. Fikk Golden Globe, tipper det blir Oscar også.»

Ingrid Stensen, prosjektkoordinator for barn og unge: «JEUNE JULIETTE» Regissør Anne Edmond har laget en semi-selvbiografisk film om hvordan det var å være en tenåring som er utenfor normen.  Jeune Juliette er en sårbar, håpefull og morsom «coming of age» film . En perle verd å få med seg.

Kjetil, Overdrive-entusiast: «WILD ZERO» er overdive-filmen over alle overdrive-filmene. Mitt kjæreste TIFF-øyeblikk var å se WILD ZERO som nattvisning i 2005, sammen med et entusiastisk, dog noe forvirret filmpublikum. Filmen kom nemlig utekstet, noe som overraskende nok gjorde filmopplevelsen enda bedre. Finn frem skinnjakka og brylkremen. Lock n' lol!»

Isak, valgte ut filmen «ROMANCE»: er skifilmen som har alt – pudder, street og park, med både ski-legender og young heads. Dette er folk jeg ser opp til og som inspirerer meg til å prøve nye triks i bakken.

Hvordan kan jeg lage en personlig festivalkalender? «Min festival» er en super måte å planlegge festivalen på. Du kan bokmerke filmer, velge visninger og kjøpe billetter til filmene på TIFF. Ved å velge blant visningsoppsettene, kan du få alle dine valg opp som enten bilde-, liste- eller kalendervisning - det formatet du foretrekker.

Du kan opprette en Min festival-konto ved å logge på med din egen Facebook-login på hjemmesiden vår. Du vil da kunne se hvilke filmer dine Facebook-venner har valgt, og du kan dele ditt program med dem (valgfritt). De som ikke bruker Facebook, kan opprette en lokal konto på tiff.no.