Film fra nord ekspanderer | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Film fra nord ekspanderer

Fra filmen BACKBONE av Eilif Bremer Landsend, som ble vist i Film fra Nord-programmet i 2019.
Det er nå åpnet for påmelding til TIFFs største og mest populære sideprogram, Film fra Nord. I år er også våre «naboer» i vest innlemmet i programmet.


Programmet som tradisjonelt har vist kort- og dokumentarfilm, har helt fra starten vært svært populært. I 2019 så over 6000 besøkende filmene i programmet. I 2019 ble også langfilmer en del av Film fra Nord, selv om kort- og dokumentarfilm fortsatt utgjøre hovedtyngden av filmer. I år utvides også det geografiske området ved å inkludere Island.

– Inkluderingen av Island i Film fra Nord er en naturlig videreutvikling av programmets nordlige profil. Det skjer mye spennende på Island og vi får stadig tettere bånd til filmbransjen der. Vi har et åpenbart slektskap med Island og filmer derfra har alltid vært populære på TIFF. Vi er sikre på filmene som kommer derfra vil kle programmet og være med på å gjøre det enda bedre, sier John-Kristian Dalseth, programsjef for Film fra nord.

Påmelding åpnet
Det er nå åpent for påmelding av film. For å kunne delta må filmer være tilknyttet Barentsregionen eller andre sirkumpolare områder – enten i tematikk/handling eller gjennom at produksjonsselskapet eller regissøren har sitt virke i de nordlige delene av Norge, Sverige, Finland, Russland, Canada og Island. Påmeldingsfristen er 18. oktober.

«Tromsøpalmen» tildeles beste kort- eller dokumentarfilm i konkurransedelen av programmet. Premien består av et diplom og 5000 Euro til regissøren av vinnerfilmen.

LES MER OG MELD PÅ DIN FILM HER