"Fiction Norway" etableres under TIFF | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

"Fiction Norway" etableres under TIFF

Foto: Simone/Foap/Visitnorway.com
Norsk filminstitutt (NFI), Filmfond Nord og Tromsø internasjonale filmfestival etablerer nå en årlig markedsplass i Tromsø – under TIFF – for norske spillefilm- og serieprodusenter, rettet mot det nordamerikanske markedet.


Det nordamerikanske markedet (USA og Canada) er kommersielt kanskje det mest interessante i verden. Fiction Norway er en unik mulighet for norske produsenter til å møte sentrale nordamerikanske finansiører, distributører og visningsplattformer. Her får dere muligheten til å pitche nye prosjekter som har potensial for det nordamerikanske markedet, med påfølgende individuelle møter.

Virke Produsentforeningen er samarbeidspartner i prosjektet.

Bygger på DOC Norway
Fiction Norway bygger på DOC Norway i Bergen, som ble arrangert for andre gang nå i oktober. I år pitchet 28 norske dokumentarprosjekter for 16 nordamerikanske gjester, og det ble gjennomført 232 møter. Nesten alle prosjektene fra i fjor har vært i videre dialog eller forhandlinger med amerikanske selskaper og festivaler i kjølvannet av det første DOC Norway. Flere avtaler er signert, blant annet med Netflix. Nå ønsker vi å gi norske spillefilm- og serieskapere samme mulighet.

Slik velger vi prosjekter
Fiction Norway skal vise fram og gjøre tilgjengelig det beste vi har av spillefilm og dramaserier, og stimulere til økt salg og distribusjon til Nord-Amerika. Målet er at dette skal bli en årlig markedsplass i Tromsø i januar. En liste over nordamerikanske gjester vil bli offentliggjort så snart vi har en bekreftet deltakerliste.

Nå vil vi oppfordre alle aktuelle produsenter til å sende inn sine prosjekter.

Prosjektene vil bli kuratert av Norsk Filminstitutt og Filmfond Nord. Vi velger ut de sterkeste 20-25 prosjektene som blir valgt ut får presentere seg på scenen under TIFF, med etterfølgende møter med de amerikanske kjøperne.

Deadline for innsending: 30. oktober

Les mer og meld på ditt prosjekt hos Norsk Filminstitutt


(Tekst fra Norsk Filminstitutt)