Festivalsjef Martha Otte takker av | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Festivalsjef Martha Otte takker av

Martha Otte. Foto: Ronald Johansen / iTromsø
Martha Otte, Stiftelsen Tromsø internasjonale filmfestivals leder gjennom 15 år, går av med pensjon. Festivalen i 2020 blir den siste med henne ved roret.


– Etter femten flotte år i sjefsstolen, og sju år før dét «på gølvet», melder jeg min avgang med god samvittighet. TIFF er en robust organisasjon med en fantastisk stab og et fremoverlent, topp-kompetent styre. Sammen med min etterfølger skal denne gjengen ta TIFF til nye høyder, sier Martha Otte.

Styret er nå på utkikk etter festivalens nye leder, og vil lyse ut stillingen innen kort tid. Målet er å ha ny festivalsjef på plass til høsten.

– I femten år har Martha ledet TIFF og bidratt i svært stor grad til den suksessen som TIFF er. Det blir en spennende vår når styret nå skal finne hennes etterfølger. Vi ser frem til det, med stor respekt for alt det Martha har bygd opp. Det har vært en stor glede å jobbe med henne siden 2005, sier styreleder i TIFF, Gunnar Wilhelmsen.

Siden Otte tok over som festivalsjef i 2005 har TIFF utviklet seg fra å være en festival i januar til å bli en helårsbedrift med 12 ansatte, daglig cinematekdrift, og en rekke andre festivaler og filmformidlingstiltak i porteføljen. I 2020 har TIFF 30-årsjubileum, og festivalsjef Otte har ingen planer om å hvile på laurbærene fram til da.

– Vi har nok å henge fingrene i! I april blir det Stumfilmdager, i september TIFF junior, mens Verdensteatret Cinematek byr på sterke filmopplevelser på daglig basis, året rundt. Så blir det feiring av 30-årsjubileum i januar 2020. Jeg gleder meg til året som kommer, det er det som gjelder nå, sier Martha Otte.