Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

FEM ÅR MED VERDENS BESTE

Fra årets åpningsfilm OPP I DET BLÅ.
Tromsø Barnefimfestival arrangeres for femte gang 7.-11. juni. Vi ønsker velkommen til store filmopplevelser for store og små!


Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival arrangeres av Tromsø internasjonale filmfestival og Aurora kino, og alle visninger foregår på Verdensteatret og Aurora kino Fokus. Årets festival er den femte i rekken, og foregår 7.-11. juni.

Det er mange tråder i årets program, vevd sammen til en skikkelig fargerik og unik helhet. Programmet består av 29 filmer og kortfilmprogrammer - fra hele verden. Hovedmålgruppa er barn i grunnskolealder (mellom 6 og 13 år), men det er også visninger for de aller minste.

Svensk åpning
Årets åpningsfilm er veldig annerledes enn de vi tidligere har hatt, og er et perfekt anslag til festivalens femårsfeiring.Den elleville, absurde og vanvittig morsomme filmen OPP I DET BLÅ (Petter Lennstrand, Sverige 2016) har stor humor for både små og større, og er i tillegg både rørende og spennende.

– Vi falt pladask for denne filmen da vi så den på festivalen BUFF i Malmø, og er veldig stolt over at vi sørger for å få vist den for norsk publikum. At vi også får besøk av både regissør Petter Lennstrand og en av hovedrollene, renovasjonssjefen Rydberg, er veldig stas, sier festivalsjef Astrid Aure.

I tillegg til filmprogrammet byr Verdens Beste på ulike aktiviteter for barn mellom filmvisningene, og seminarer for voksne som jobber med film, teater og TV med barn som målgruppe.

Les mer på Verdens Beste sine nettsider.