Ekstravisninger og «Space-søndag» på Tromsø Drive-in! | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Ekstravisninger og «Space-søndag» på Tromsø Drive-in!

Øyvind Stenersen i AudioNor, Lisa Hoen i TIFF og Nina Soleng ved KSAT sørger for en egen SPACE-søndag på lerretet.
Drive-in-kinoen på taket av Jekta har vært en kjempesuksess i påsken. Nå settes det opp nye filmer til helga. Kongsberg Satellite Services (KSAT) er kommet med som sponsor, og presenterer tre filmer fra verdensrommet kommende søndag.


Hele 975 biler tok turen til drive-in-kinoen i påskehelga. Det er et snitt på litt over 80 biler per visning. Totalt har det vært nesten 2500 personer innom kinoen.

– Drive-in-kinoen har vært en suksess, det er det ingen tvil om. Det er tydelig at tromsøpublikummet har savnet et kulturtilbud og samlingssted i denne tida. Dette har vært en kjempefin måte for folk å kunne gjøre ting sammen, men i trygge omgivelser med hensyn til smittevern, sier Lisa Hoen, festivalsjef for TIFF.

PROGRAM OG BILLETTER

Mer film til helga
Etter påskens suksess utvides nå tilbudet til kommende helg. KSAT er blitt med på laget, og søndagen blir viet historier fra verdensrommet på drive-in-kinoen.

– I påsken så vi at de ansatte på KSAT valgte ut sine favorittfilmer fra verdensrommet, og lista ble publisert i iTromsø. Vi ble så inspirert at vi tok kontakt med dem om et samarbeid om drive-in-kinoen, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Nå er bedriften på toppen av øya blitt med som partner, og presenterer SPACE-søndag med tre filmer som foregår i verdensrommet. Foreløpig er animasjonsklassikeren WALL-E og Spielbergs E.T – GJESTEN FRA VERDENSROMMET klar. Den siste tittelen blir publisert på tiff.no og i Facebook-eventen når denne er klar.

Tar Tromsø med ut i rommet
Da TIFF tok kontakt med KSAT om å sette opp en egen space-søndag, slo teknologibedriften umiddelbart til.

–  Vi vil være med på å sikre et godt kulturtilbud for folk i Tromsø nå i koronatiden. Drive-in kinoen var et positivt tilskudd i påsken, og vi er veldig glad for å bidra til å sette opp denne ekstrahelga, sier kommunikasjonssjef i KSAT, Nina Soleng.

KSAT har mange romentusiaster blant sine 200 ansatte, og det var nettopp de som var med på plukke ut de tre filmene som settes opp søndag. Alle tre var med på listen over filmfavoritter fra verdensrommet.

– Alt som har med verdensrommet å gjøre, ligger vårt hjerte nært. Da er det ekstra stas å være med å sette opp disse filmene, og vise dem til Tromsøs befolkning. Det er også gøy at filmene når et helt nytt publikum. «E.T.» er for eksempel en klassiker som absolutt fortjener nye seere blant dagens barn og unge, sier Soleng.
 

Film i flere sjangre
I tillegg byr Tromsø Drive-in på filmer i andre sjangre med to visninger hver dag fredag og lørdag.

– Vi lar riggen bli stående, og kjører visninger hele helga, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Fredag vises Disney/Pixar-filmen INNSIDEN UT klokka 18:00 og DRIVE av danske Nicolas Winding Refn med Ryan Gosling og Carey Mulligan på rollelista kl 21:00. Lørdag klokka 21:00 er det klart for et gjensyn med horror-klassikeren MOTORSAGMASSAKREN fra 1974.

Øvrige filmer blir offentliggjort når de er klare.

PROGRAM OG BILLETTER

Tromsø Drive-in er et samarbeidsprosjekt mellom AudioNor AS, Tromsø internasjonale filmfestival, Aurora kino Fokus og Verdensteatret cinematek. Samarbeidspartnere er KSAT, iTromsø, Jekta Storsenter, Byggesystemer, Bokstavhuset og Tromsø kommune.