Ekstra visninger på mandag | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Ekstra visninger på mandag

Birds of Passage (2018)
Det skulle være to dager igjen av festivalen, men med fulle saler og utsolgte visninger er vi ikke klare for å gi oss enda. Vi har derfor satt opp ekstra visninger til de mest populære filmene på mandag, og lar TIFF vare enda litt lenger!


Filmene du kan sikre deg billetter til allerede nå er:

MANDAG 21. JANUAR

Kl 14.00: BIRDS OF PASSAGE
BIRDS OF PASSAGE er en visuelt storslagen og ualminnelig spillefilm om narkohandel i Colombia, basert på virkelige hendelser. Settingen er Guajira ørkenen, et slående og monotont landskap nord i landet der Wayuu-urfolket holder til. Deres liv er organisert etter strenge regler, styrt av en spiritualisme fortolket og formidlet av sterke matriarker. En av dem er Ursula, som i starten av handlingen krever en heftig medgift av fattige men ambisiøse Raphayet som ønsker å gifte seg med Ursulas unge datter Zaida. For å imøtekomme matriarkens krav og oppfylle klanens tradisjoner begynner Raphayet å smugle marihuana til USA. Over tiår involveres hele klanen i geskjeften, under Ursulas strenge overoppsyn.

Kl 16.30: THE RAVEN AND THE SEAGULL
Forholdet mellom Grønland og Danmark er fullt av myter og fantasier. Kolonihistorien er fastgrodd både i Grønlands uendelig vakre landskap og i deres felles levemåte og hverdag. Men det er også villigheten til å bryte med den, og se fremover med en ny politisk selvoppfattelse.

Kl 18.00: THE SWEET REQUIEM
Den unge kvinnen Dolkar har vokst opp i New Delhi og har skapt seg et liv der, men hun har fortsatt vage minner om da hun som åtteåring flyktet fra hjemlandet Tibet. Sammen med faren og en gruppe andre tibetanere krysset de Himalaya – en ferd som fikk et fatalt utfall. En dag møter hun en gammel mann hun drar kjensel på, og fortrengte minner fra den dramatiske ferden begynner sakte men sikkert å komme tilbake. Han var guiden som skulle hjelpe dem, men stakk av og overlot flyktningefølget til å klare seg selv i de nådeløse fjellene. Dolkar blir besatt av tanken på å la ham få sin rettmessige straff.

Kl 20.00: THE SECOND MOTHER
Val er hardtarbeidende hushjelp og dagmamma for en velstående familie i São Paulo på 13. året. Jobben gjør henne i stand til å sende penger hjem til slektningene som oppdrar hennes egen datter. Men når sistnevnte ankommer storbyen for å studere, og flytter inn sammen med moren hos arbeidsgiveren, kommer de undertrykkende strukturene og skjulte spenningene i den rike familien tydelig til syne. Harmoni erstattes av konfrontasjon; mellom under- og overklasse og mellom generasjonene. Ja, følelsene tar i grunnen fyr hos de fleste i husholdet.