ÅPNINGSKONFERANSE TIFF 2019 | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

ÅPNINGSKONFERANSE TIFF 2019

Hvem eier fortellingene? Perspektiver og mangfold i norsk film.


Hva slags mangfold ønsker vi i norsk film? Hvor viktig er skapernes ståsted for de filmene vi får? Hvem skal ha makt og myndighet til å sette i gang prosjekter? Perspektiver og ståsted er gjennomgangstema for Åpningskonferansen under den 29. utgaven av TIFF. Vi lover et program som tar de tøffe debattene og holder deg oppdatert.

Politisk toppmøte og åpningstale ved kulturminister Trine Skei Grande (V)
Hvilke utfordringer tar vi med oss mot 2020? Politikerpanelet møter sentrale bransjeaktører – vi har invitert Helene Aalborg (Felles front for filmformidling), Sverre Pedersen (Norsk filmforbund) og Åse Kringstad (VIRKE Produsentforeningen) til å stille politikerne sine mest brennende spørsmål.

I panelet: Statsråd Trine Skei Grande (V), Anette Trettebergstuen (AP), Geir Jørgen Bekkevold (KRF) og Marianne Haukland (H).

Relevans. Publikum. Kvalitet
Norsk filminstitutt lanserer kvalitetskriterier, og ny handlingsplan for inkludering og representativitet i norsk film. Vil dette bli et retningsskifte for filmbransjen? Direktør Sindre Guldvog, avdelingsdirektør Lars Løge, og seksjonsleder Live Nermoen presenterer Norsk filminstitutt vil legge frem sin nye handlingsplan for mangfold.

-Det er alltid en glede å besøke filmfestivalen og møte bransjen i Tromsø. I år vil vi i NFI presentere vår nye handlingsplan for inkludering og representativitet i filmbransjen, og håper med det å bidra til den viktige debatten om hvordan vi kan få større mangfold i bransjen – både foran og bak kamera og blant publikum. Vi skal også presentere et sett kunstneriske kvalitetskriterier, noe som skal være et verktøy for våre konsulenter når de vurderer tilskuddssøknader, sier Sindre Guldvog, direktør i NFI.

Hvem skal eie fortellingene?
Hvordan vil NFIs handlingsplan påvirke norsk film fremover? Hva skal til for å få fram de unike stemmene og skape mer mangfold? Regissør Iram Haq, produsent Thomas Robsahm og Anne Lajla Utsi i samtale med avdelingsdirektør Lars Løge. Anne Lajla Utsi, direktør Internasjonalt Samisk Filminstitutt (ISFI), vil dele sine erfaringer om hvor viktig det er å få se filmer fra eget ståsted. Hva ser ISFI etter når de skal samarbeide med NRK om en samisk storsatsing?

Hvordan nærme seg et nasjonalt traume?
Produsent Stein B. Kvae fra Paradox kommer for å fortelle om Utøya 22. juli.

-Vi har gjort alt annerledes enn det vi vanligvis gjør, sier produsent Stein B Kvae om prosessen med Utøya 22. juli. Å nærme seg terroren har krevd nytenkning, radikale valg, og grundige refleksjoner om perspektiv og ståsted.

HELE PROGRAMMET FINNER DU HER.

Ordstyrere: Kjetil Lismoen og Hilde Sandvik.

MÅLGRUPPE
Filmbransje. Fri adgang med TIFF-akkreditering eller festivalarmbånd.

ARRANGØRER
Troms fylkeskommune
Rushprint
Innovasjon Norge
Tromsø International Film Festival

Åpningskonferansen finner sted på Clarion Hotel The Edge, mandag 14. januar kl 12-16.

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres for 29. gang 14.-20. januar 2019.