Klare for verdenspremiere | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Klare for verdenspremiere

Teamet bak HVOR MAN VENDER TILBAKE er på plass i Tromsø og klare for å åpne TIFF 2019.


Årets offisielle åpningsfilm, HVOR MAN VENDER TILBAKE, er en skildring av forholdet mellom mennesket og naturen, og et meditativt og nært innblikk i et liv levd i nærhet til elementene.

Filmen åpner TIFF 2019 mandag kveld, og tidligere på dagen møtte teamet bak filmen, regissør Egil Håskjold Larsen pressen.

HVOR MAN VENDER TILBAKE, kan oppleves på flere måter på årets festival. Og vi kan love en unik film- og musikkopplevelse når Christian Wallumrød og hans ensemble fremfører sin frie musikalske tolkning av filmen i Ishavskatedralen onsdag kveld.

Åpningsfilmen kan også oppleves under åpen himmel på utekinoen under årets festival på torsdag. Her inviteres alle til å besøke deres glass-iglo på torget, hvor man kan delta i foto-konkurranse og vinne flotte premier. Her er DNT med bålpanne, du kan få se unseen clips fra filmen, og vame deg med gode samtaler i Igloen.

Om regissøren: 
Egil Håskjold Larsen (f. 1984) er regissør, manusforfatter og fotograf fra Kirkenes. Han har en mastergrad i dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda, og har studert fotografi i Tyrkia. Hans langfilmdebut 69 MINUTTER AV 86 DAGER, vant en rekke nasjonale og internasjonale priser, blant annet Gullruten og Emerging Filmmaker Award under Hot Docs i Toronto. 

Kveldens premierevisninger av filmen er allerede utsolgt, men det er fortsatt mulighet for TIFF-publikum å få billetter til forestillingen søndag, samt til filmkonserten på onsdag.

Program på TIFF:

Åpningsfilm: HVOR MAN VENDER TILBAKE, 14. januar 19:00, Fokus 1 og 20. søndag 16:00, Kulturhuset.

Filmkonsert: HVOR MAN VENDER TILBAKE, 16. januar 20:00, Ishavskatedralen

Winter cinema: HVOR MAN VENDER TILBAKE,  17. januar 19:00, Stortorget