Nyheter | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020


Filmbransjen i nord har de siste årene vært i kraftig utvikling og det speiles i TIFFs største sideprogram, Film fra Nord (FFN), som har vokst i programomfang, filmlengde og geografi. - Film fra Nord byr som alltid på stor variasjon og det er stor spredning i sjangere i årets program; alt fra drama, komedie, skrekk, eksperimentell film, og ellevill animasjon er representert, sier programsjef John-Kristian Dalseth.

Verdenspremiere


Gled noen med en filmfestival-opplevelse!

Velg mellom 2, 12, 22 eller 30 klipp. Voucher på festivalarmbånd og katalog er inkludert. Alt i pen innpakning. Priser fra kr 425, inkludert gebyr. 


- Vi er glade og stolte over å vise utvalgte norske filmer som en del av TIFFs program NORSKE HORISONTER på TIFF 2020. TIFF har tradisjonelt sett hatt blikket sitt vendt ut mot verden, men de siste årene har vi også hatt en egen seksjon for nye norske filmer. Programmet sier noe om hvordan norsk film har endret seg, og blitt mer mangfoldig og nysgjerrig på verden, sier assisterende programsjef Henning Rosenlund.


Tromsø internasjonale filmfestival byr ikke bare på kvalitetsfilm til publikum, vi er også en viktig møtearena for både norsk og internasjonal filmbransje. Vi har alltid et spennede seminarprogram som skal fremme utvikling, rekruttering og kompetanseheving.

Her finner du mer informasjon og påmeldingsskjema.


Verdikortene selges kun i nettbutikk. Husk å velge riktig priskategori når du skal hente ut billettene for å få tilgang til din rabatt. Priskategorien gjøres tilgjengelig ved å bruke promokoden som står på kortet.

Du kan velge mellom verdikort med 12, 22 og 30 billetter. TIFF arrangeres for 30. gang 13.-19. januar 2020 og i anledning jubileet selger vi verdikort med 30 klipp. Tar du utfordringen?


Kunuk tar oss med på en dag i livet til inuitjegeren Noah (Apayata Kotierk) og hans møte med kanadiske myndigheters utsendte (Kim Bodnia), som har kommet for å be Noah om å flytte familiene til faste bosettinger og sende barna på skole. I dokudrama-stil og nærmest real-time, skildres et historisk viktig øyeblikk på fintfølende vis. 
 
Livsviktig politisk agenda og stor relevans for landsdelen 


Her får du de første glimtene bak kulissene og ferske nyheter om ting som skal skje på festivalen i januar.

Arrangementet starter klokka 19:00 og er gratis, men du må ta ut en fribillett for å komme inn. HENT BILLETT 
Ha billetten på mobilen eller print den ut hjemme. Arrangementet varer ca. 1 time.


Vi har mange og varierte oppgaver du kan ta for deg både før, under og etter festivalen, alt fra transport, rigging og catering til informasjonsarbeid, billettkontrollører og frivilligvelferd. I år er det 30-års jubileum og vi har derfor enda flere oppgaver som skal gjøres og roller som skal fylles.

Vi lover en spennende uke, nye utfordringer, et takknemlig publikum og nye bekjentskaper. Og ikke minst: gode filmopplevelser!


Det nordamerikanske markedet (USA og Canada) er kommersielt kanskje det mest interessante i verden. Fiction Norway er en unik mulighet for norske produsenter til å møte sentrale nordamerikanske finansiører, distributører og visningsplattformer. Her får dere muligheten til å pitche nye prosjekter som har potensial for det nordamerikanske markedet, med påfølgende individuelle møter.

Virke Produsentforeningen er samarbeidspartner i prosjektet.


Allerede er det solgt mange billetter, og turnéåpningen i Murmansk er så godt som utsolgt allerede.

– I løpet av årene vi har reist og formidlet film i Russland har vi bygget oss opp en fast tilhengerskare av filmelskere som følger med på alle våre prosjekter. Og vi når stadig ut til også nye publikummere, sier TIFFs prosjektleder Igor Shaytanov.

I tillegg til Film fra Nord har TIFF en mangeårig tradisjon med å reise på turné til Russland med stumfilmkonserter.

Sider

Subscribe to Nyheter