Nyheter | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021


For 21. år på rad presenterer TIFF en egen seksjon med film fra Barentsregionen og andre sirkumpolare områder. Vi inviterer filmer hvor enten tema eller produksjonen er tilknyttet nordlige deler av Norge, Sverige, Finland, Russland, Canada eller Island til å delta.

Både langfilmer, kortfilmer og dokumentarer kan meldes på. 

Utvalgte filmer kan bli vist i eller utenfor konkurranse. Film fra Nords egen pris, Tromsøpalmen, går til den beste kort- eller dokumentarfilmen i konkurranse, sammen med en prissum på 5000 Euro til filmens regissør.


Årets program består av 22 filmer og kortfilmprogrammer, både animasjon, action, spennende og morsomme filmer. Filmer fra hele verden – og filmer fra Nord-Norge.

- Åpningsforestilling med premiere på tre splitter nye episoder av PLANETPATRULJEN og besøk av skuespillerne, i samarbeid med NRK.


TIFF tar hvert år med et program med kortfilmer og regissørgjester med på kinoturné i Russland. Tilbudet har vært svært godt besøkt, og blitt et fast innslag på russiske kinoer. I år har korona-situasjonen har satt en stopper for den fysiske turneen. Derfor tilbyr vi årets kortfilmpakke på nett for vårt russiske publikum!


Røymo tar dermed over styreledervervet fra Nina Hansen. Det nye styret er enstemmig vedtatt av valgkomiteen, som har bestått av representanter valgt av styrene i Aurora kino IKS og Tromsø internasjonale filmfestival. Styret er valgt for perioden 2020-2022.


– Aggie Peterson har ved flere anledninger vært involvert i TIFF, hun har blant annet sittet i jury, komponert og fremført musikk til stumfilm og hatt konsertopptredener som Aggie Frost under festivalen. Vi synes derfor det er stas å kunne få være først ute med å vise hennes nye musikkvideo, sier TIFFs festivalsjef Lisa Hoen.


Utbruddet av Covid-19 har satt hele verden på vent. Det hersker fortsatt uvisshet om når verden kan returnere til det normale og omgivelsene rundt oss vil være slik vi kjenner dem.
   Forhåpentligvis vil ting være normalisert nok til at TIFF kan invitere til filmfestival som vanlig i januar, og i den anledning har TIFF, med støtte fra Sparebank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet, engasjert et utvalgt filmskapere og musikere til å dokumentere denne helt spesielle perioden vi nå opplever gjennom sine egne personlige uttrykk.


TILTAK MOT KORONASMITTE
Kinovisningene arangeres i samråd med kommuneoverlegen, og skal gjennomføres på en forsvarlig måte med hensyn til både smittevern og trivsel for alle. Det er derfor satt opp en del regler for publikum. Blant annet må alle kjøpe billetter på forhånd, man kan ikke forlate bilen under visningen og det er ikke toaletter tilgjengelig.

LES OM ALLE REGLER

* * * * P R O G R A M * * * *

FREDAG 17. APRIL


Hele 975 biler tok turen til drive-in-kinoen i påskehelga. Det er et snitt på litt over 80 biler per visning. Totalt har det vært nesten 2500 personer innom kinoen.

– Drive-in-kinoen har vært en suksess, det er det ingen tvil om. Det er tydelig at tromsøpublikummet har savnet et kulturtilbud og samlingssted i denne tida. Dette har vært en kjempefin måte for folk å kunne gjøre ting sammen, men i trygge omgivelser med hensyn til smittevern, sier Lisa Hoen, festivalsjef for TIFF.


Drive-in-kinoen er lokalisert på parkeringsplassen på taket av Jekta Storsenter, og har visninger torsdag, fredag, søndag og mandag i påskehelga. Det er plass til 120 biler per forestilling og billettpris er 220,- per bil. Kinolyden hører dere på bilradioens FM-bånd 99,8mhz.

 

Sider

Subscribe to Nyheter