TIFF 2018 FILMPRAT - VALESKA GRISEBACH | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

TIFF 2018 FILMPRAT - VALESKA GRISEBACH

tiff_2018_-_filmprat_film_talks_en_samtale_med_valeska_grisebach_om_western

I årets siste utgave av Filmprat møter vi regissør Valeska Grisebach (Sehnsucht), som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Western.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, med samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Valeska Grisebach deltok i festivalens hovedkonkurranse med WESTERN, og senere på kvelden etter at samtalen med regissøren ble tatt opp, vant filmen TIFFs viktigste utmerkelse, Auroraprisen.

I samtalen nedenfor forteller Grisebach om sin livslange fascinasjon for westernfilmer, både deres sjangeruttrykk og tematiske potensial, og hvordan ideen til Western steg ut av hennes ønske om å ta i bruk western-mytologi og -ikonografi til å forme sin egen, revisjonistiske variasjon i et europeisk landskap. Regissøren snakker også om sine mange viktige samarbeidspartnere i den løst anlagte tyske filmgenerasjonen kjent som Berliner-skolen, blant dem produsent/regissør Maren Ade (Min pappa Toni Erdmann) og klipper Bettina Böhler (også kjent for sine samarbeid med Christian Petzold). Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

Category: 
Montage