TIFF 2018 FILMPRAT - MARTE VOLD | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

TIFF 2018 FILMPRAT - MARTE VOLD

tiff_2018_-_filmprat_film_talks_en_samtale_med_marte_vold_om_letters

Møt regissør og filmfotograf Marte Vold, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sitt ferske dokumentarprosjekt Letters, co-regissert med den sørkoreanske filmskaperen Jero Yun.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, med samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. LETTERS vises på TIFF i programmet Norske horisonter, og er en dokumentar som springer ut av en «videobrevveksling» mellom de to regissørene, Vold og Yun, som etter en workshop på festivalen CPH:DOX i København ble enige om å lage en film sammen ved å sende hverandre scener fra sine liv i henholdsvis Norge og Sør-Korea.

I samtalen forteller Marte Vold om hvordan ideen tok form, og hvilke praktiske premisser hun og Jero Yun satte for prosjektet. Vold diskuterer også hvordan materialet de to filmskaperne sendte hverandre gradvis begynte å forme en tematisk og visuell retning, og hvordan Letters etter hvert ble en skildring av hverdagslivet og de nærmeste relasjonene til både Vold og Yun, og hvor mye man har til felles på hver sin side av kloden, i møte med sine barn, foreldre og eksistensielle perspektiver på tilværelsen.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

Category: 
Montage