Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

FILMPRAT - ERIK POPPE

tiff_2018_-_filmprat_film_talks_en_samtale_med_erik_poppe_om_per_fugelli_-_siste_resept

Media Folder: 

I den første utgaven av årets Filmprat fra Tromsø, møter vi regissør Erik Poppe, som snakker om sin nye dokumentarfilm PER FUGELLI - SISTE RESEPT med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, med samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. PER FUGELLI - SISTE RESEPT er åpningsfilmen på årets festival; en dokumentarfilm om den siste perioden av livet til Per Fugelli –  den høyt elskede legen, sosialmedisineren og samfunnsdebattanten som døde 13. september.

I samtalen nedenfor forteller Erik Poppe om hvordan han møtte Fugelli, og på hvilken måte ideen om å lage en film vokste frem. Prosessen for Poppe som filmskaper, i møte med den språkmektige Fugelli, som også skrev en bok han skulle holde på med helt frem til han døde, bestod av mange forskjellige elementer som måtte balanseres opp mot hverandre: hensynet til hovedpersonen, hans familie og utformingen av bildene som skulle skape et visuelt uttrykk rundt Fugellis ord og tanker. I videoen nedenfor diskuterer Poppe alle disse punktene.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.