TIFF 2018 FILMPRAT - ASIF KAPADIA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

TIFF 2018 FILMPRAT - ASIF KAPADIA

tiff_2018_-_filmprat_film_talks_en_samtale_med_asif_kapadia_om_senna_og_amy

Vi møter regissør Asif Kapadia, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om arbeidet på sine to innovative dokumentarfilmer, SENNA (2010) og AMY (2015).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, med samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. I sideprogrammet Asif Kapadia: Storyteller viser festivalen både SENNA og AMY, samt Kapadias spillefilmdebut THE WARRIOR (2001).

I samtalen nedenfor forteller Asif Kapadia inngående om sitt metodiske arbeid på de to dokumentarfilmene, som også stod i fokus på masterclassen Finding Amy, som Kapadia også holdt i Tromsø denne uken. Festivalen beskriver Kapadias prosess slik: «Med AMY raffinerte Kapadia fortellerteknikken introdusert i SENNA, en teknikk som ofte minner mer om fiksjonsfilmens enn dokumentarens. Uten iscenesatte intervjuer, og med nesten utelukkende bruk av et enormt arkivmateriale, har han utviklet en særegen stil. Filmene har klassiske fortellergrep, med sterke karakterer, dramatisk handling og emosjonell klangbunn.»

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

Category: 
Montage