Film fra Nord | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Film fra Nord

Fra åpningen av Film fra Nord-programmet på TIFF 2018. Foto: Mats Gangvik

Film fra Nord er TIFFs program for filmer fra vår egen region - Nordområdene.

Programmet har tradisjonelt vært viet kort- og dokumentarfilmer og har vært svært populært med over 4000 besøkende årlig. I tråd med utviklingen i den regionale bransjen, viste vi for første gang også langfilmer som en del av programmet i 2019. Kort- og dokumentarfilmer vil imidlertid fortsatt ha en fremtredende posisjon i Film fra Nord fremover.

For å kunne delta må filmer være tilknyttet Barentsregionen eller andre sirkumpolare områder – enten i tematikk/handling eller gjennom at produksjonsselskapet eller regissøren har sitt virke i de nordlige delene av Norge, Sverige, Finland, Russland og Canada.

Tromsøpalmen tildeles beste kort- eller dokumentarfilm i konkurransedelen av programmet. Premien består av et diplom og 5000 Euro til regissøren av vinnerfilmen.

Visjon
Film fra Nord skal sette fokus på den økende medieaktiviteten i Nordområdene, og derigjennom støtte denne. Vårt mål er å være et møtested for regionens filmskapere, og det største og viktigste visningsvinduet for filmer fra regionen.

Påmelding  Retningslinjer  Tromsøpalmen