Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2018 15.-21. januar

Språk

Hovedmeny

15.-21. januar 2018

Tilbud for videregående skoler i Troms

Foto: Ingun A. Mæhlum

Velkommen til skolekino!

Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) har gleden av å tilby skolevisninger til alle 10. klasser og videregående skoler i Nord-Norge. Festivalen går av stabelen 16.–22. januar 2017. Tilbudet om skolevisninger har vært et populært tilbud i flere år. Mange klasser har opplevd at festivalfilmer kan være både interessante og relevante for bruk i læring og undervisning.

Frist for begge tilbudene er satt til fredag 6. Januar kl. 17.00

Påmelding og spørsmål henvendes til skole@tiff.no.
 

TILBUD 1

Filmpakke med tema:
 Konflikt og Menneskesyn
Tidspunkt: Torsdag 19.januar kl. 08.30 – 12.45 (inkludert pause)
Pris: 140 per elev for to filmer + festivalarmbånd (gratis for lærere i følge med elever)                                                                                  

Under Tromsø Internasjonale Filmfestival 2016 ble det for første gang presentert en filmpakke med to filmer med tematisk sammenheng rettet mot VGS. I år gjentas suksessen, denne gangen med det aktuelle temaet konflikt og menneskesyn. Til hver film vil det være utviklet et studieark som lærerne kan få på forhånd. Dette arket skal inneholde forslag på oppgaver knyttet til filmen. Til programmet vil det være én eller flere formidlere som presenterer filmene og kobler de sammen. De utvalgte filmene i dette programmet er:

AMBULANCE
Regissør: Mohamed Jabaly
Norge/Palestina 2016, 1t 20 min

Gaza, sommeren 2014. Det ryktes om en ny offensiv fra Israel. Krigen vil komme nærmere, og bli enda mer voldsom. Mens de fleste innbyggerne vil forsøke å flykte, ønsker Mohamed Jabaly, en ung mann i 20-årene, å hjelpe. Han slutter seg til et ambulanseteam, som manøvrerer seg gjennom byen med sine egne liv som innsats. Mohamed dokumenterer krigen fra innsiden av ambulansen, og ute blant menneskene som får sine liv ødelagt etter hvert som bombene faller over hans hjemby.

AMBULANCE er en rå og sterk førstehåndsberetning om konflikten i Gaza. Ikke bare forteller filmen om krigens mange tragedier, men også om de som gjør sitt beste for å hjelpe sine medmennesker, til tross for at de selv befinner seg under angrep. Det er en modig og oppsiktsvekkende film som makter å være både kompromissløs og menneskelig, presentert av en spennende ung filmskaper som krever å bli hørt.

Mohamed Jabaly (f. 1990) er en filmskaper og kunstner fra Gaza. Han ønsker å presentere historier fra det palestinske samfunnet gjennom musikk, film og fotografier. AMBULANCE er hans første helaftens dokumentarfilm, som allerede har blitt vist på flere internasjonale filmfestivaler.

FOREVER PURE
Regissør:
Maya Zinshtein
Israel/Storbritannia/Norge 2016, 1t 25min

Beitar Jerusalem F.C. ble etablert i 1936, og er Israels mest kontroversielle fotballag. I denne dokumentaren får vi et innblikk i hvilken betydning fotball kan ha politisk og kulturelt, når Arcadi Gaydamak – fotballagets styrtrike, russiske eier – signerer to muslimske spillere fra Tsjetsjenia. Motivasjonen hans for dette valget er tvilsom, og den nasjonalistiske Beitar-fansen reagerer med sinne. For dem handler laget om langt mer enn fotball, og vi får et rystende innblikk i konsekvensene av de to muslimenes overgang til laget i krisesesongen 2012/2013. I flere tiår representerte fanbasen i Beitar Jerusalem F.C. sterkt høyrevridde israelere, og når de to tsjetsjenerne ankommer, bobler rasismen til overflaten igjen.

Maya Zinshtein er en israelsk filmskaper og journalist, opprinnelig fra Russland. Hun har jobbet som gravejournalist og dokumentarfilmprodusent, og FOREVER PURE er hennes spillefilmdebut som regissør.


Filmene er begge relatert til Israel og tar opp en rekke spørsmål rundt konflikten innad i Israel særlig relatert til temaene krig, trossamfunn, folkegrupper og menneskesyn.

Fra filmen AMBULANCE vil regissør Mohamed Jabaly være tilstede. Filmen gjengir hans erfaringer fra krigen i Gaza og det vil derfor bli gjennomført Q&A med han etter visningen.

Produksjonen er en lukket visning kun for elever og lærere.

TILBUD 2

Filmpakke: To valgfrie filmer fra festivalens formiddagsprogram mandag 16. januar til torsdag 19. januar.

Pris: 140 per elev for to filmer + festivalarmbånd (gratis for lærere i følge med elever)

Mandag 16. januar
An Insignificant Man             Aurora kino                09.15-10.55
Rauf                                       Aurora kino                09.00-10.40
In Between                            Aurora kino                11.15-13.00
Rara                                        Kulturhuset                13.15-14.45

Tirsdag 17. januar
Ambulance                             Verdensteatret            09.00-10.45 (Innledning, Q&A, studieark)
Sherpa                                    Aurora kino                09.00-10.40 (studieark)
Creative Control                    Aurora kino                11.30-13.10
Hidden Figures                      Hålogaland Teater      13.15-15.25

Onsdag 18. januar
Forever Pure                           Aurora kino                09.00-10.30 (Studieark)
Nowhere to Hide                   Aurora kino                11.00-12.30
Barneraneren                          Aurora kino                13.45-15.45 (Innledning)
Life of Pi                                Aurora kino                15.45-18.10 (Innledning)

Torsdag 19.januar
Heartstone                             Aurora kino                09.00-11.15
An Insignificant Man            Aurora kino                09.30-11.10
In Between                            Aurora kino                11.00-12.45
Sherpa                                    Aurora kino               13.15-14.55 (Studieark)

Visningene vil være en del av det ordinære programmet og gjennomføres med både ordinært publikum, samt skoler tilstede.

Filmene er en fin mulighet til å jobbe med aktuelle og utfordrende tema som ungdom står ovenfor i sin hverdag og eller blir presentert for gjennom dagens mediebilde. Tromsø Internasjonale Filmfestival har stor kompetanse på film og velger ut filmer som er utviklende og utfordrende for ungdommen. Filmene oppfordrer elevene til å tenke selv og reflektere rundt temaer som kan være vanskelig å gripe. Gjennom visningene får elevene også muligheten til å se filmens formidlende evne. Hvordan et tema kan gripes gjennom ulike metoder i fiksjon og/eller dokumentar.