Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2018 15.-21. januar

Språk

Hovedmeny

15.-21. januar 2018

Tilbud for ungdomsskoler

UNG TIFF 8-10.TRINN

TIFF ønsker ungdomsskoleelever velkommen til festival! 

For første gang har Tromsø Internasjonale Filmfestival gleden av å invitere hele ungdomstrinnet til TIFF 2017. 

DKS og TIFF presenterer to ulike filmer fordelt på seks visninger kun for ungdomsskolene i Tromsø kommune. Filmene vil være tekstet på norsk og det vil til hver film være utviklet et studieark som lærerne vil få tilgang til i god tid før visningene. Arket vil ha forlag på oppgaver knyttet til filmene som kan benyttes både før og etter filmvisning. Visningene vil være lukkede visninger kun for elever og lærere og det vil være en formidler tilstede for å innlede filmene og sette de inn i en pedagogisk sammenheng.

Påmelding til visningene skjer gjennom Den Kulturelle Skolesekken

Visningstidspunkter: 

Mandag 16. januar 2017 - Kulturhuset 
08.45 – Forever Pure
11.00 – Sherpa

Tirsdag 17. januar 2017 - Kulturhuset 
08.45 – Forever Pure
11.00 – Sherpa

Torsdag 19.januar 2017 - Verdensteatret 
08.45 – Forever Pure
11.00 – Sherpa

Kom gjerne på begge filmene, og gjør en heldag ut av det! 
                                                                                                                

FOREVER PURE
Regissør: Maya Zinshtein
Israel/Storbritannia/Norge 2016, 1t 25min

Beitar Jerusalem F.C. ble etablert i 1936, og er Israels mest kontroversielle fotballag. I denne dokumentaren får vi et innblikk i hvilken betydning fotball kan ha politisk og kulturelt, når Arcadi Gaydamak – fotballagets styrtrike, russiske eier – signerer to muslimske spillere fra Tsjetsjenia. Motivasjonen hans for dette valget er tvilsom, og den nasjonalistiske Beitar-fansen reagerer med sinne. For dem handler laget om langt mer enn fotball, og vi får et rystende innblikk i konsekvensene av de to muslimenes overgang til laget i krisesesongen 2012/2013. I flere tiår representerte fanbasen i Beitar Jerusalem F.C. sterkt høyrevridde jøder, og når de to tsjetsjenerne ankommer, bobler rasismen til overflaten igjen.

SHERPA
Regissør: Jennifer Peedom
Australia/Nepal 2015, 1t 36min

I 2013 ble det meldt om sammenstøt mellom europeiske fjellklatrere og sinte sherpaer på veien mot Mount Everest. Hendelsen nyanserte bildet av smilende og dedikerte innfødte som hjelper eventyrere på sin ferd mot toppen. Regissør Peedom ønsket å vise Everest-industrien fra sherpaenes side, og tok derfor med seg et filmcrew for å skildre klatresesongen 2014. Midt i filmingen inntraff den største katastrofen i Everests historie: 16 sherpaer ble drept da en gigantisk isblokk løsnet fra fjellsiden.

Filmen setter søkelys på hvordan sherpaer utsetter seg for ekstrem risiko og fare, fordi det sikrer økonomisk trygghet for familien og landsbyen, samt genererer enorme inntekter til staten. Den interessante og tankevekkende tematikken koblet med de pustberøvende naturbildene gjør dette til en spektakulær filmopplevelse.
 

Filmene er en fin mulighet til å jobbe med aktuelle og utfordrende tema som ungdom står ovenfor i sin hverdag og eller blir presentert for gjennom dagens mediebilde. Tromsø Internasjonale Filmfestival har stor kompetanse på film og velger ut filmer som er utviklende og utfordrende for ungdommen. Filmene oppfordrer elevene til å tenke selv og reflektere rundt temaer som kan være vanskelig å gripe. Gjennom visningene får elevene også muligheten til å se filmens formidlende evne. Hvordan et tema kan gripes gjennom ulike metoder i fiksjon og/eller dokumentar.

Visningene er støttet av Sparebank Nordnorges gavefond.