TIFF 2018 15.-21. januar

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

Språk

Hovedmeny

15.-21. januar 2018

Åpningsfilm / Avslutningsfilm

Vis hele programmet Skjul program

Konkurranseprogram

Tolv kunstnerisk ambisiøse filmer deltar i årets konkurranseprogram under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Filmene blir vurdert til tre priser: TIFFs egen Aurorapris, i tillegg til den internasjonale kritikerprisen Fipresci og Don Quijote-prisen, som deles ut av Det internasjonale filmklubbforbundet FICC. Alle filmer har norsk premiere under TIFF.
Vis hele programmet Skjul program

Norske Horisonter

I år har vi for første gang en egen seksjon viet seks norske langfilmer. Dette er filmer som i høyeste grad er opptatt av verden rundt oss. Utvalget er preget av at Norge gjør det svært godt på dokumentarfronten, men her er også to spillefilmer fra nye, spennende regissører. Alle filmene har sin norske premiere hos oss, to av dem sin verdenspremiere.

Vis hele programmet Skjul program

Horisonter

Horisonter inneholder det beste fra norske og internasjonale filmfestivaler, og premierer på kvalitetsfilm på vei inn i norsk kinodistribusjon. Bredt utvalg av sjangre og god geografisk spredning – med kvalitet som eneste kriterium.
Vis hele programmet Skjul program

Horisont Øst

Gjennom skiftende tider og politiske klima har Tromsø Internasjonale Filmfestival ønsket å fremme kulturutveksling og styrke båndene på tvers av landegrenser. Siden festivalen startet i 1991 har vi vist et bredt spekter av filmer som altfor sjelden når fram til norske kinolerreter, blant annet filmer som offisielt var produsert i Sovjetunionen. Vi har siden hatt filmer fra området gjennom 26 begivenhetsrike år, fra Sovjets sammenbrudd og fram til i dag. Fra 2002 har Horisont Øst vært TIFFs faste program for ny spillefilm fra Russland, Baltikum og Finland.

Vis hele programmet Skjul program

Sápmi 100

I år er det 100 år siden det første samiske landsmøtet, som ble holdt i Tråante (Trondheim) 6.-9. februar 1917, og som senere har blitt utgangspunkt for samenes nasjonaldag. Tromsø Internasjonale Filmfestival er stolte over å markere denne viktige begivenheten i samefolkets historie med eget jubileumsprogram. Vi har valgt ut fire filmer som har vært viktige bidrag til samisk film, og som tematiserer samisk historie på fremragende måter. De har mye alvor i seg, men er ofte utført med både humor og letthet.
Vis hele programmet Skjul program

Fokus: Tyrkia

Denne spesielt kuraterte seksjonen består av nye stemmer fra Tyrkia, med mål om å gi et bilde på hvor kompleks den tyrkiske ideniteten er. De to eldste filmene er knapt to år gamle, og hadde sine verdenspremierer i Venezia 2015. Den ferskeste hadde sin premiere i Antalya i 2016, og TIFF vil holde den internasjonale premieren. Med unntak av én film, er samtlige debutfilmer.
Vis hele programmet Skjul program

Retrospektiv: Cristian Mungiu

Under TIFF 2017 vil vi presentere et retrospektiv av den rumenske regissøren Cristian Mungius langfilmer, inkludert omnibus-prosjektet TALES FROM THE GOLDEN AGE (2009).
Vis hele programmet Skjul program

Overdrive

Litt tøffere, litt sykere, litt mer absurd og litt høyere skvettefaktor. Som tittelen indikerer, består dette programmet av filmer som vil prøve å tvinge pulsen din til å bli litt høyere. Fest setebeltet og heng med.
Vis hele programmet Skjul program

In Transit

Under årets TIFF har vi et eget program bestående av syv filmer som fokuserer på mennesker som på en eller annen måte flytter på seg. Disse filmene er plukket ut og blir presentert av syv manusforfattere og dramturger fra Kina, Norge, Italia, USA og Tatarstan. Et tema som har stått sentralt for utvelgelsen, er migrasjon.

Hanne Ørstavik (Norge): BE WITH ME, Liv Heløe (Norge): BEFORE THE RAIN, Zhu Yi (Kina): THE GREAT GATSBY, Gu Lei (Kina): LIFE OF PI, Kim Davies (USA): MARIA FULL OF GRACE, Sombel Gaffarova (Tartarstan): WAR OF THE UNFORGIVEN, Letizia Russo (Italia): SHUN LI AND THE POET.

Vis hele programmet Skjul program

Kritikeruka

Norsk og internasjonal film presentert under TIFF av internasjonale og norske filmkritikere. Programmet er et samarbeid mellom TIFF, tidsskriftet Montages og Norsk Filmkritikerlag.

Vis hele programmet Skjul program

Film fra Nord

Her får du de beste nye kort- og dokumentarfilmene fra det nordlige Norge, Sverige, Finland, Russland og Canada. Tromsøpalmen gis til beste film i konkurranse.
Vis hele programmet Skjul program

Spesialvisninger

TIFFs mest unike filmopplevelser: Utekino, sniktitt på kommende produksjoner, filmer som bare vises én gang under festivalen, og ikke minst: TIFF-historiens aller første karaoke-visning.
Vis hele programmet Skjul program

Utekino

Vis hele programmet Skjul program

Event

Vis hele programmet Skjul program