Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Hendelse header

Seminar 2018

MASTER CLASS: FINDING AMY

Dag Tid Sted
Torsdag 18. jan 13:00 Verkstedet, Kulturhuset

Master Class med Oscar-vinner Asif Kapadia

Med utgangspunkt i SENNA (2010) og sin Oscar-vinnende dokumentar AMY (2015), gir regissør Asif Kapadia en innføring i sine unike metoder som historieforteller. Se teaser for AMY her.

Med AMY raffinerte Kapadia fortellerteknikken introdusert i SENNA, en teknikk som ofte minner mer om fiksjonsfilmens enn dokumentarens. Uten iscenesatte intervjuer, og med nesten utelukkende bruk av et enormt arkivmateriale, har han utviklet en særegen stil. Filmene har klassiske fortellergrep, med sterke karakterer, dramatisk handling og emosjonell klangbunn.

Med særlig fokus på AMY, vil mesterklassen gå i dybden på prosessen med å finne og utvikle fortellingen. Viktige veivalg, problemer som oppstod underveis og hvordan de ble løst, vil bli diskutert gjennom filmklipp og konkrete eksempler. SENNA vil også bli diskutert som filmen hvor Kapadia utviklet sin metodikk, og i tillegg får vi klipp fra hans siste film MARADONA, som fortsatt er i etterarbeid. Sammen utgjør disse en trilogi om talent og berømmelse i vår moderne medievirkelighet.

Ordstyrer: Karsten Meinich, redaktør Montages.no.

REGISTRER DEG OG KJØP BILLETT HER (fast pris kr 100,- for alle).

Filminstitusjoner kan melde seg på gruppevis - kontkakt Festivalkoordinator Katja Abramova.

MÅLGRUPPE:
Film og tv-bransje
Adgang kr 100,-

ARRANGØRER:
Filmfond Nord
Nordnorsk Filmsenter
Tromsø Internasjonale Filmfestival

Sted: 
Verkstedet, Kulturhuset