Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

words_with_gods_trailer

WORDS WITH GODS er en antologi som presenterer ni kortfilmer fra kjente regissører. Felles for filmene er at regissørene utforsker tro, tvil og livstolkning med utgangspunkt i egen kultur. Antologien spenner vidt. Alle filmene utforsker religiøse temaer knyttet til livsoverganger, valg og verdier. Historiene tar blant annet utgangspunkt i lidelsens problem i buddhismen etter tsunamien i 2004, og hvilken rolle jødisk-kristne profetier spiller for dagens konflikter i Midtøsten. Men filmene utforsker også problemstillinger knyttet til blant annnet hinduisme, ateisme, islam, kristendom.

WORDS WITH GODS gir et bredt og unikt innblikk i et mangfold av livssyn og trosretninger, og gir et bidrag til å reflektere over de felles menneskelige vilkårene bak ulike religiøse praksiser.  

WORDS WITH GODS vises i tilkytning til seminaret RADIKAL TRO ELLER FANATISME? som finner sted på KulturHuset fredag 20. januar.

Regissør: 
Guillermo Arriaga
Spilletid: 
2 timer 15 min
År: 
2014
Land: 
Mexico og
USA
Produsent: 
Lucas Akoskin, Guillermo Arriaga, Alex Garcia, Ami Boghani, Michael Tapuah
Salg: 
Latan Pictures
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Guillermo Arriaga (f. 1958) som var initiativtaker til WORDS WITH GODS, er en meksikansk regissør, produsent og manusforfatter. Han er kjent for arbeidet sitt med filmer som BABEL, 21 GRAM og ELSKEDE KJØTERE. WORDS WITH GODS vant en interreligiøs pris ved filmfestivalen i Venezia i 2014.