Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017


Langt mot nord, ytterst i havgapet, jobber flittige små hender med store, kvasse kniver. Vi er på Myre i Øksnes, og hver ettermiddag løper unger helt ned i femårsalderen entusiastisk ned på kaia. Endelig er barnehage- og skoledagen over, det er tid for jobb. 
Her er torsketungeskjæring en lang tradisjon. Dette miljøet rammer inn historien om byjenta Ylva som i vinterferien drar for å besøke mormor, morfar og den erfarne tungeskjæreren Tobias. De to ble kjent forrige vinter og nå skal Ylva prøve seg som tungeskjærer selv.I TUNGESKJÆRERNE får vi bli med på barnas premisser, og får innblikk i livene deres både i lek og alvor. Regissør Solveig Melkeraaen viser med stor sensibilitet hvordan de unge ansvarliggjøres, hjelper hverandre, vokser som mennesker og reflekterer over livets både lyse og mørke sider. Årets åpningsfilm er en vakker fortelling om vennskap, ansvar og livet ved kysten vår.Regissør: 
Solveig Melkeraaen
Manus: 
Solveig Melkeraaen

Foto: 
Håvard Fossum

Skuespillere: 
Ylva Melkeraaen Lundell, Tobias Evensen med flere
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2017
Land: 
Norge
Produsent: 
Ingvil Giske
, Medieoperatørene AS
Salg: 
Tour de Force
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Solveig Melkeraaen (f. 1978) fra Øksnes i Vesterålen er en av Norges mest suksessrike dokumentarfilmskapere. Hennes film FLINK PIKE ble i 2014 den best besøkte dokumentarfilmen på norske kinoer og ble deretter vist i konkurranse på en rekke store internasjonale filmfestivaler. Hun begynte selv å skjære torsketunger da hun var seks, og kvesser kniver i en rasende fart.